Stopwoorden

Stopwoorden

Vaak hoor ik zeggen van zowel Dom als sub dat er geen stopwoord nodig is. Maar eigenlijk als je met gezond verstand kijkt is het ten alle tijden slim om een stopwoord en sein af te spreken want ja ook Dominanten zijn geen superhumans zoals we dat noemen. En ook dan zit een fout in een klein hoekje. En je hebt ook gewoon recht op een stopwoord!

Stopwoorden zijn heel simpel en makkelijk te gebruiken. Ook al zien sommige subs het als tekortkoming van zichzelf als ze een stopwoord gebruiken. Mijn mening is eigenlijk precies andersom. Het is een tekortkoming als je het stopwoord niet gebruikt en daardoor je Dom ver over je grenzen laat gaan.

Wanneer een sessie aangaat is instemming en welzijn toch het allerbelangrijkste. Daarbij hoort dan toch ook wel een stopwoord. Een stopwoord is een stukje waarmee je kan zorgen voor je eigen welzijn en daarmee ook voor die van je partner.

Je hebt er namelijk niets aan als achteraf blijkt dat je veel te ver bent gegaan. De sub er geestelijk en/of lichamelijk er helemaal doorheen zit. En in het ergste geval je sub de beslissing neemt om naar de politie te stappen. Of dat je in het ziekenhuis beland want ook daar zal je dan heel veel uit te leggen hebben.

 

Een mooie uitspraak die ik meekreeg over het stopwoord:

Mijn Meester wil dat ik goed op zijn eigendom pas. Wanneer ik dus mijn stopwoord niet gebruik ga ik niet respectvol om met zijn eigendom. En toon ik dus ook geen respect naar mijn Meester.

 

Stopwoorden hoeven ook geen moeilijke woorden te zijn. Ook al klinken ze cliché maar groen, oranje en rood werken prima.

  • Groen: ga door, harder, sneller
  • Oranje: ik zit bijna aan mijn grens, even rustig aan
  • Rood: mijn grens is bereikt. Stop

Genade, stop, ik kan niet meer, klootzak etc zijn geen goede stopwoorden. Veel Doms vinden het heerlijk hun sub te horen schreeuwen om genade en de tranen te zien lopen. Daarom een goed stopwoord afspreken. Zodat je achteraf kunt zeggen dat je genoten hebt.

En naast de woorden is het handig om een gebaar af te spreken want ben je geblinddoekt, gekneveld en gebonden moet je iets afspreken wat jouw grens aangeeft.

Hang je in de lucht of ben je gemummificeerd en je kunt niets meer dan staat de Dom er alleen voor. Daarvoor is heel veel vertrouwen nodig van beide kanten. En ligt de verantwoording op dat moment ook volledig bij de Dom.

 

Wees “kink” verstandig spreek een stopwoord af. Ook al ken je elkaar al jaren. Dit is ook zorgen voor elkaar!

©2016 Simone – bdsmenkink.nl

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven