Welke stijl van D/s relatie wil je?

Welke stijl van D/s relatie wil je?

Wanneer je probeert om alle stijlen van D/s relaties in een lijst te formuleren, betekent dit dat je heel veel mist. Puur omdat iedere relatie uniek is en zijn eigen persoonlijke stijl heeft. De stijl die je samen creëert met een partner zal ook weer anders zijn dan dat je dat weer zou doen met een andere partner. Maar er zijn een aantal algemene stijlen die je wel in gedachten kan houden bij het uitzoeken van wat de relatie soort is die bij jou zou passen.

Hieronder volgen er enkele:

 

Casual D/s

Casual D/s impliceert een losse relatie. Hoewel je jezelf misschien kunt identificeren als onderdanig of Dominant, heb je geen partner waar je regelmatig contact mee hebt of met wie je een toegewijde relatie hebt.

Je doet je kinky ding en gaat dan weer ieder je eigen weg. De connectie is vriendelijk en echt, maar dit is niet iemand waar je elke dag op vertrouwt om je richting te geven of om een D/s toon aan je leven toe te voegen.

Sommige zullen misschien zeggen dat je meer een top of een bottom bent, en tijdens de sessie is dat waarschijnlijk technisch waar. Maar als je samen bent met die persoon, en dat je sub of je Dom wordt, zelfs voor korte tijd, noem je jezelf D/s als dat past.

 

Alleen in de slaapkamer

Veel subs en Doms beginnen alleen in de slaapkamer, vooral als ze al in een bestaande vanille-relaties zitten en de ervaring eerst willen testen. Het is geen vereiste om zo te beginnen maar door met mensen in gesprek te gaan, lijkt dit meer dan gewoon.

In deze context is D/s veel meer seksueel van aard. Het kan beginnen als rollenspel of een kinky fantasie en veranderen in duidelijk omschreven rollen tussen de twee.

Zodra de sessie voorbij is keert je terug naar je meer normale rollen met weinig of geen machtsuitwisseling. Titels, taken, rituelen en andere van D/s komen voornamelijk voor in de slaapkamer (figuurlijk of letterlijk) maar niet ergens anders. Veel relaties beginnen hier en schakelen over naar een 24/7 stijl, maar doe wat voor jou relaties het beste werkt.

 

24/7 Dominantie en onderdanigheid

Niet iedereen wil een 24/7 relatie, ongeacht hoe het klinkt op fetlife, facebook of welke vorm van social media dan ook. Het vereist een hoge mate van betrokkenheid en verantwoordelijkheid voor beide partners. En zal ook gepaard gaan met een pittige leercurve, voor wat het zal betekenen voor je relatie.

Door je D/s – dynamiek een voltijd onderdeel van je relatie te maken, betekent dit dat het vaak minder om seks, fetisj of andere kinky dingen, maar meer om de relationele stijl gaat. Hoewel alle vormen gaan over de machtsuitwisseling (en helemaal niet over seks), is dit een niveau van controle – dat als je wilt – elk deel van je leven kan verbeteren.

24/7 is niet voor iedereen. Het zal gaan vloeien als eb en vloed door je hele leven samen. Ziekte, financiële stress, ouderschap en andere factoren zullen vaak voorrang moeten hebben op de zichtbare of voor de hand liggende delen van een 24/7 relatie. Veel koppels (inclusief onszelf) vertrouwen op die momenten op een meer subtiele en genuanceerde machtsuitwisseling.

Binnen de 24/7 zijn er ook weer verschillende vormen te vinden. Om er enkele te noemen  TPE, TIH en DD om maar eens mee te beginnen, daarover later meer

 

Romantisch versus platonisch

Hoewel het geen “stijl” is van een D/s – relatie, is er nog een andere overweging van D/s die vaak vergeten wordt. De meeste mensen beschouwen D/s als voornamelijk romantische en seksuele relaties. Natuurlijk kunnen ze dat zijn, maar dat is niet de enige manier.

Sommige Kinkers vormen meer platonische relaties. Onderdanigheid kan zich richting op daden van dienstbetoon, vormen van discipline of dieptepunten in een sessie. Dominantie zorgt voor een soort van controle over een aspect van het leven van een sub. ze geven om elkaar, maar willen niet trouwen of geen kinderen krijgen zeg maar. Trouwens, ook niet alle romantische relaties jagen dat na.

De mensen die betrokken zijn bij een platonische D/s – relatie kunnen elkaar (en vaak) erg goed verzorgen. Er ontstaat een band tussen hen die net zo sterk kan zijn als elke romantische relatie. Doe ook niet af aan niet-romantische relaties dat ze minder diepgang hebben. Want dezelfde hoeveelheid communicatie en vertrouwen is vereist om het te laten werken.

 

Ten slotte:

Misschien is het ook wel belangrijk om mee te nemen, dat er geen goede of foute manier is om D/s te doen. Casual, slaapkamer, 24/7 of een hybride vorm van alles – het zijn allemaal geldige manieren om geluk, liefde of verbondenheid te vinden. Het enige wat voor jou telt is, wat jij en jou partner vinden wat voor jullie werkt. Bouw vertrouwen op, blijf constant communiceren en zorg altijd dat er eerst instemming (consent) is.

 

Dit zijn ook niet de enige manieren om D/s te gebruiken, dus nu is het jouw beurt….Welke andere stijlen van D/s -relaties heb je ervaren of waar heb je van gehoord? laat het eens horen hieronder in de reacties.

©2018 Simone – bdsmenkink.nl

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven