Hoe zorg ik goed voor mijn Dominant

Hoe zorg ik goed voor mijn Dominant

Van veel subs hoor ik vaak deze belangrijke zorgvraag, “Hoe kan ik goed voor mijn Dominant zorgen”. En is het niet zorg nr.1, het staat zeker wel in de top 3. Je Dominant besteedt veel tijd en energie in het beschermen en zorgen voor zijn/haar sub. Hoe gaat een onderdanige hetzelfde voor de Dom doen in ruil daarvoor?

En wanneer je er bij nadenkt, is het ook zeker geen verkeerde vraag. In tegendeel zelfs, het is een uitstekende vraag. Er is zoveel te vinden over het goed verzorgen van een sub, de after care, met welke gevoelens je rekening moet houden tijdens de sessie…daarbij nadenkende realiseerde ik me dat er veel minder  te vinden is over hoe we als subs voor onze Dominanten zouden moeten zorgen. Laten we eerst eens kijken over wie we het hebben. Of we het nu over mannelijk of vrouwelijke Dominanten hebben, we hebben het over mensen. Volwaardige, normale mensen, die slechte dagen, goede dagen, rusteloze dagen of wat voor dagen dan ook hebben….net zoals wij die ook hebben.

Dominanten zullen naar verwachting sterk zijn. We hopen dat ze sterk genoeg zijn om ons te leiden / voor ons te zorgen tijdens onze reis…zo’n vertrouwen is er in een D/s relatie! In machts-uitwisselingen kan ik langzaam de macht die ik over mezelf heb en zo ook mijn beslissingen aan hem overdragen. Waarom? Omdat hij het waard is. Omdat ik hem voldoende vertrouw om alles wat ik heb / ben aan hem te geven.  Ik kijk naar hem, ik please hem, ik hou van hem. Onder welke druk zal onze liefhebbende Meester moeten staan! Ik besef dat als iemand me zou laten leiden, en ook hun lichaam aan mij zouden overdragen…ik het uiteindelijk wel als druk zou voelen. De druk om nooit te falen, nooit een slecht moment te hebben, en vaak zien we ze ook nog als superhuman. De meeste dagen slagen ze er ook in om onze superman te zijn. De meeste dagen aanbidden we ze, en zijn we overgedragen aan hun (onze) meest heerlijke geheimen / verlangens / behoeften. Maar hoe zit het met de slechte dagen?

Hoe zit het met de dag dat hij thuiskomt van zijn werk na ontslagen te zijn? Na een slecht bericht of bijvoorbeeld een verkeersboete? Op die dag, hoe kunnen we dan voor ze zorgen? Hoe laten we zien dat we ook om hun gevoelens geven? Het eerste is om te onthouden dat ze menselijk zijn en gevoelens hebben en dat BDSM hard werken is. We kiezen ervoor om te leven in een intense wereld vol intense dynamiek.

Waarom? Het is het waard.

Als we kijken naar de Dominante kant…. ze nemen de beslissingen. Beslissingen zijn hard werken. Weet je nog dat ik zei… “moet” beslissingen weggeven…op sommige dagen wil ik niet beslissen om te squatten. Ze stoppen werk in sessie ideeën, vaak kopen / maken / dragen ze alle toys en gereedschappen en gebruiken ze jou. Ze hebben ook belangstelling in wie je bent en je persoonlijk welzijn. Het lijkt op zorgen voor een zeer zeldzaam, heel leuk en onderhoudsvriendelijk huisdier. Maar soms hebben ze een adempauze nodig. Ik kan ook helemaal begrijpen waarom. Heb je ooit een grote kat gehad? Ze nemen uren zorg per dag. Ze eten meer dan je kunt voorstellen. Ze kunnen je opeten. En ik denk dat ze een stuk minder aan onderhoud kosten dan een fulltime submissive. We moeten als subs beseffen hoeveel werk er in BDSM gaat zitten – emotioneel en fysiek – voor beide partijen. We zijn niet de enigen die onze compleet geven.

Ik besefte dat het zo eenvoudig en ook elegant is…en Dominanten zijn vaak ook makkelijker dan vanilla mannen om voor te zorgen. Waarom? Omdat ze meestal vertellen wat ze willen. Eenvoud… om het mezelf even makkelijker te maken spreek ik over mannelijke Dominanten (maar het kunnen natuurlijk ook vrouwelijke Dominanten zijn) Wat zijn ze? Mannen. Mensen. Zorg voor hen op speciale manieren die specifiek zijn voor je dynamiek…en doe vervolgens iets anders. Houd er rekening mee dat deze mannen misschien gewoon willen knuffelen en op de bank liggen. Doe zijn was of maak een speciale maaltijd voor hem. .Dat zijn dingen die we kunnen doen om hen te bedanken voor wat ze voor ons doen. Gedraag je als een bijzonder onderdanige vriendin…weet je nog wat je deed om de aandacht te krijgen van je Dominant?

Wees open en eerlijk in je communicatie. Als je hem niet verteld wat je nodig hebt, zal hij dat wezenlijk ook niet weten. Je moet bereid zijn dapper en emotioneel kwetsbaar te zijn om echt voor je Dominant te zorgen en eerlijk te verwachten dat hij voor je zorgt. Als je op alle mogelijke manieren beschikbaar bent, leer je wat hij nodig heeft, zelfs op de dagen dat hij zich niet echt als een Dom voelt, Soms een zachte knuffel of een lieve kus…geen wellustige ondertoon…gewoon een kus om te zeggen: “Ik voel met je mee…Het spijt me dat je een slechte dag hebt… Ik ben hier voor jou als je me ergens voor nodig hebt.”

Sta hem toe om met je te praten…en ben ook oprecht geïnteresseerd. We krijgen het grootste deel van de aandacht in deze dynamiek. Wanneer hij emotioneel uitgeput is of gewoon een beetje mentaal verslagen is, moeten we hem helpen om weer te kunnen opladen. Als hij moet praten geef hem dan de ruimte om zijn hart te luchten. Zelfs als het over jou gaat. Soms is het zo simpel als hem gewoonweg de tijd geven om zijn videogames te spelen, of iets leuks en alledaags, zoals met vrienden uitgaan. We leven in een intense wereld vol intense interacties en een intens protocol…af en toe heeft iedereen gewoon even een pauze nodig.

Als hij moe / leeg / klaar is met de dag… geef hem dan niet de druk dat hij moet spelen. Want hoe zou jij je voelen als je kat stierf en hij thuis kwam en je domineerde? Ik zou me er slecht over voelen…bovenop het feit dat mijn gekke lieve kat stierf…een rot dag. Ik haat het gevoel om op die manier onder druk te staan…in het nauw gedreven te worden…micromanagement. En als ik dat haat, is de kans groot dat hij dat ook haat.

Zeur niet, zet hem niet onder druk. Ga niet uit van aandacht als hij niet de emotionele energie heeft om die aan jou te geven. Geef hem een pauze, laat de man zijn cheeseburger eten en een voetbalwedstrijd kijken zonder dat hij zijn superman-pak aan moet trekken. Als je goed bent voor hem en zijn hart helpt genezen, zal hij dat morgen misschien weer aandoen. Houd vandaag van deze mens die zo’n zeldzame en kostbare vondst is.

Leef in het moment. Onthoud dat je deze tijd nooit meer terugkrijgt. Je krijgt de toekomst. Geniet van ieder moment. Geniet van elk stukje intimiteit dat je ontdekt. Onthoud dat als hij een slechte dag heeft en hem met respect, empathie en vriendelijkheid behandelt…hij waarschijnlijk hetzelfde voor jou zal doen, als jij door je beste vriend je haar laat knippen en eindigt met een rampzalig kapsel. We hebben allemaal onze slechte dagen. Als we echt geluk hebben, hebben we iemand om ons te helpen. En dat is van toepassing voor beide zijden van de schuine streep.

  • Erken dat hij mens is
  • Erken dat BDSM intens is en dat het hard werken is.
  • Wees empathisch, vriendelijk en beschikbaar.
  • Onthoud dat – je de kans krijgt om je beslissingen weg te geven…net zoals je onderdanigheid een geschenk is – zo ook zijn Dominantie

Leef op dit moment en zie dat het vluchtig is. Dit moment komt nooit meer terug. Hoe je je gedraagt, zal je toekomst vormgeven. Vergeet niet dat elke actie een tegenovergestelde reactie geeft. Zoals rimpelingen in het water.

©2018 Simone – bdsmenkink.nl

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven