Woordenlijst

Tijdens je zoektocht naar informatie over BDSM & Kink zal je misschien wel veel woorden, termen en afkortingen tegenkomen waarvan je de betekenis niet weet. Met deze woordenlijst hoop ik daarin wat meer duidelijk te kunnen geven.

De woordenlijst zal continu in beweging zijn, dat wil zeggen, ik zal met enige regelmaat woorden en hun beschrijvingen toevoegen aan de lijst.

Mis je een woord of zoek je een betekenis van een woord die je niet kan vinden , laat gerust een reactie achter. Dan zal ik mijn best doen deze voor je aan de lijst toe te voegen.

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

1-100

24/7 Een D/s relatie die te allen tijden van kracht is. Soms ook nog aangevuld met een TPE, een Total Power Exchange.

1950’s, 1960’s tijdperk verwijst naar relaties gebaseerd op de morele sociale veranderingen en praktijken van die tijdsperiode, over het algemeen een monogame, heteroseksuele, door mannen geleide relatie. Deze relaties zijn overeenkomstig met vormen als Christian Domestic Discipline (CDD) en Take in Hand (TIH)

A

Aanbidding (penis / vagina / strap-on) Speel waarin de onderdanige de penis, vagina of strap-on aanbidt. Dit gaat vaak gepaard met orale stimulatie, maar kan gekneveld worden gedaan. Denk aan strelen en kriebelen.

Abasiofilie Opwinding voor mensen met beperkte mobiliteit.

Ablutofilie Opwinding bij douches en baden.

Abrasion play Iets ruws gebruiken om de huid te stimuleren. Denk daarbij aan bijvoorbeeld schuurpapier of een harde borstel. Meer uitleg over abrasion play vind je hier.

Acomoclitisme Seksuele opwinding door haarloze genitaliën.

Ademhalingsspel, Ademhalings controle / Breath play, breat controle De handeling waarbij de Dominant de ademhaling van de onderdanige bestuurt. Vaak door verstikking, HOM (hand over mond) of andere vormen van verstikking. Belangrijk: elke vorm of mate van breath play is niet zonder risico’s. Meer info over breath play en breath controle vind je hier

Adult Baby (zie ook Diaper lover) Iemand die zich kleedt en/of de rol speelt van een baby of peuter. Ook wel infantilisme genoemd.

Aftercare De tijd na een BDSM sessie waarin de partners kalmeren en langzaam weer in contact komen met de realiteit. Afhankelijk van de intensiteit en de aard van de sessie kan aftercare erg belangrijk zijn voor één of beide partners om latere emotionele nawerkingen te voorkomen. Meer informatie over aftercare vind je hier

Agalmatofilie Vergelijkbaar met technoseksualiteit; de seksuele opwinding voor mannequins of standbeelden.

Age play Een sessie waarbij een persoon zich kleedt en handelt alsof hij jonger is in leeftijd, van baby tot kind. Kan wel of geen seksuele aspecten bevatten. Bevat of impliceert meestal geen aspecten van incest of pedofilie. Maar eerder de koesterende relatie van ouder/kind of leraar/student

Ageplayer Een persoon die zich bezighoudt met rollenspel waarbij een andere leeftijd wordt aangenomen door één of meer van de deelnemers

Algolagnia Seksueel genot beleven door het toepassen van pijn in een erogene zone. verschilt van masochisme omdat er een biologisch verschillende interpretatie van de sensatie is in plaats van een subjectieve interpretatie.

Alpha sub / slaaf Ze hebben de autoriteit en het laatste woord in het huis over andere sub’s / slaven en een bezoek aan een Dominant als hun Dominant niet aanwezig is. De alpha sub / slaaf krijgt respect voor zijn positie.

Alternatieve levensstijl Anders leven dan de huidige “normale” maatschappij normen

Anaal haak Vaak gebruikt in suspension bondage, het wordt geplaatst in de anale opening en gebruikt als onderdeel van de suspensie

Anale foltering (zie ook Figging) Pijn aan de Anus toebrengen. Houd in gedachten dat deze huid zacht is en gemakkelijk beschadigd.

Anale training Het inbrengen van steeds grotere objecten (meestal buttplugs) om de anale sluitspier uit te rekken, als voorbereiding op dergelijke activiteiten zoals anale seks en fisting.
Veiligheids Opmerking; Je moet er langzaam en voorzichtig mee omgaan om het risico op aambeien of ergere problemen te voorkomen. De ontvanger moet altijd de controle hebben over het inbrengen.

Andreaskruis Een populair type bondage-meubel bestaande uit een kruis in de vorm van een X, voorzien van bevestigingspunten

Androgynie Kenmerken van beide geslachten hebben.

Andromimetophilia Aantrekkingskracht op transmannen.

Angst Spel (psychologisch spel) Spelen met echte angst op een veilige en gecontroleerde manier. Kan worden gebruikt om een onderdanige te helpen een angst te overwinnen of een grens te “pushen”of eenvoudigweg voor de bevrediging van de Dominant.

Anililagnia Aantrekkingskracht van jonge mannen op oudere vrouwen.

Anilingus Een activiteit waarbij orale seks plaatsvindt met de anus van een ander

Animal play (zie petplay, ponygirl, ponyboy, pup-play) De sub gedraagt zich en/of kleedt zich als dier. Het hoofdthema is meestal de vrijwillige of onvrijwillige verandering / transformatie van mens naar dier (zie objectivering) Het rollenspel van dieren kan al dan niet seksuele activiteit met zich meebrengen. Niet te verwarren met bestialiteit/zoöfilie, waarbij het werkelijke dier betrokken is.

Anti-vernedering (ook omgekeerde vernedering) Mooie dingen zeggen en doen op een manier waarbij de sub emotioneel opent, wat vaak tranen en emotionele instorting veroorzaakt. Vergelijkbaar met uitgebreide aftercare maar met de bedoeling om de intensiteit op te bouwen.

Aptemnophilia / Acrotomophilia Geprikkeld worden door geamputeerden.

Archnephilia Seksuele aantrekkingskracht op spinnen.

Aroma’s  Een term die vaak wordt gebruikt voor poppers.

Aseksueel Een persoon die geen seksuele aantrekking ervaart. Anders dan het celibaat, wat mensen kiezen, is aseksualiteit een intrinsiek onderdeel van wie we zijn. Er is een aanzienlijke diversiteit onder de aseksuele gemeenschap; elke aseksuele persoon ervaart dingen als relaties, aantrekkingskracht en opwinding enigszins anders. Aseksualiteit maakt ons leven niet slechter of beter, we staan ​​voor een andere reeks uitdagingen dan de meeste seksuele mensen. Aseksualiteit verschilt van celibaat of seksuele onthouding, wat gedrag is, terwijl Aseksualiteit over het algemeen als een seksuele geaardheid wordt beschouwd. Sommige Aseksuelen nemen om verschillende redenen deel aan sommige vormen van seks.

Asfyxiofilie Opwinding door verstikking of wurging.

Aswrijven Een snijwond wrijven met as voor kleur en permanent merkteken.

Auralisme Een fetisj bestaande uit seksuele opwinding veroorzaakt door geluid, te vergelijken met voyeurisme. Dit geluid kan , muziek, een stem, seks geluiden (inclusief luisteren naar andere die seks hebben) of andere geluiden zijn.

Autagonistophilia Opwinding van het zijn op het podium of op de camera.

Autassassinofilie Opwinding in levensbedreigende situaties.

Autoandrophiliam Opwinding voor een biologische vrouw die zichzelf als een man verbeeldt.

Auto-erotische stikken Opwinding door zelf-geïnduceerde verstikking, vaak tot op het punt van bewusteloosheid.

Auto-erotische verstikking Ook bekend als seksuele ophanging. Zelfwurging tijdens masturberen. Degenen die meedoen zeggen dat het verminderde bloed naar de hersenen het seksuele genot verhoogt. Dit is gevaarlijk en veroorzaakt jaarlijks vele dodelijke ongevallen.

Autogynephilia Opwinding voor een biologisch mannetje dat zichzelf als een vrouw verbeeldt.

Auto-masochisme  Opgewonden raken zichzelf intense sensaties of pijn te geven.

Autonepiophilia Opwinding door zich te kleden als (of zich voor te stellen als) een baby.

Avisodomie Seksueel gedrag met vogels.

B

Babyboy Een persoon die op zoek is naar een ouderlijke en/of zorgende figuur in een relatie, en zich identificeert of een rol speelt als een jonge jongen. Dit wordt ook wel gebruikt als bijnaam voor een mannelijke onderdanige.

Babygirl Een persoon die op zoek is naar een ouderlijke en/of zorgende figuur in een relatie, en zich identificeert of een rol speelt als een jong meisje. Dit wordt ook wel gebruikt als bijnaam voor een vrouwelijke onderdanige.

Bagging Verstikking met behulp van een (meestal of altijd) doorzichtige zak over iemands hoofd, als seksuele opwinding

Bal Gewicht Gewichten aan ballen / testikels bevestigen voor plezier of pijn

Bal foltering Veroorzaakt pijn een de mannelijke testikels, ook opgenomen in CBT, Cock & Ball Torture

Ball-gag Meestal een rubberen bal geplaatst in de mond om spreken te voorkomen, op zijn plaats gehouden door een riem. Als je astma hebt, is dit NIET iets dat je zou moeten doen. Als je toch een gag gaat gebruiken, gebruik dan de O-Ring gag. Dit dempt de spraak maar dwingt de mond om open te blijven om te kunnen ademen. Ze zijn er in verschillende maten, dus ga op zoek naar een die werkt. Sommige mensen zijn allergisch voor latex of rubber. Dus het is handig dit eerst na te vragen.

Balletlaarzen Schoenen met extreem hoge hakken waarbij je op het uiteinde van je tenen moet staan in plaats van op de zool van je voet. Meestal zijn de hakken 20-22 cm hoog. En is er dus een aanzienlijke training en vermogen nodig om er zonder assistentie binnen op te kunnen lopen. Ooit ook wel bondage laarzen genoemd.

Balls Out Risky Kink (ook wel BORK genoemd) Een acroniem dat wordt gebruikt om een filosofische zienswijze te beschrijven die tolerant is voor uitzonderlijk risico seksueel gedrag

Bal Uitrekking / Ball stretching Oefening om de scrotale zak uit te rekken zodat deze lager hangt met behulp van gewichten of andere apparaten om boven de testikels te gaan trekken. Terwijl er aan de zak wordt getrokken, worden de testikels samengeperst, wat leidt tot ongemak en soms pijn.

Bastinado Impactspel waarbij de voetzolen betrokken zijn.

BBW Big Beautiful Women

B&D, B/D – Bondage en Discipline Hoewel ze samengaan in deze zin, zijn ze niet onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Bondage betekent iemand in een hulpeloze positie vasthouden  (zoals vastbinden). Discipline is iemand trainen om zich op een bepaalde manier te gedragen. Ze hebben de neiging om samen te gaan omdat vele Dominanten vaak beide doen met hun onderdanige.

BDSM Een populair acroniem voor activitieten inclusief (maar niet beperkt tot) Bondage & Discipline, Dominantie & Submissie, Sadisme & Masochisme. Door een kleine groep binnen de BDSM wordt het ook wel WIITWD genoemd, een afkorting voor ‘What It Is That We Do’. Deze afkorting zal ik verderop in de woordenlijst verder uitleggen. Maar beide betekenen dit type alternatieve levensstijl. Soms heeft het woord “Bondage” dezelfde brede bereik-betekenis als het wordt gebruikt in een beschrijvende context.

BDSM Toy Box Een plaats waar men zijn BDSM-uitrusting of speeltoestellen bewaart.

Belonephilia Seksuele opwinding door het gebruik van naalden

Beloning (zie discipline, straf): positieve bekrachtiging om het gedrag van de persoon te veranderen. Kan van alles zijn, van een favoriete BDSM-activiteit (sensueel slaan, orgasme) tot een gegooide m&m of jelly bean, tot een gefluisterde “goooood girl!” of “goooood boy!”

Bestialiteit Seksueel misbruik van een dier. In Colombia wordt seks met ezels door jonge mannen als oefening heel normaal gevonden. In Nederland en gelukkig ook vele andere landen wordt het gezien als dierenmishandeling en is het dus strafbaar.

BHM Big Heavy Men

Biastofilie Opwinding door de handeling of gedachte van verkrachting van een niet-toestemmende persoon.

Big Een persoon die koesterten/of ouder is in een relationele dynamiek. Zo kan een big een Daddy of Mommy hebben maar ook bijvoorbeeld zorgen voor een little.

Bijt gag Een gag met een cilindrisch mondstuk, meestal gemaakt van zacht rubber of latex. Het simuleren van het hoofdstel van een paard, dergelijke gags worden vaak gebruikt bij pony play

Bijten De Dominanten zullen hun tanden op verschillende lichaamsdelen gebruiken om te bijten. Soms zacht, soms hard, tandmarkeringen achterlatend. Af en toe bijtend tot bloedens toe Vergeet niet dat je het gebied moet schoonmaken als je wilt dat het bloed.

Biseksueel Een persoon die zich seksueel aangetrokken voelt tot beide geslachten.

BJ Uitdrukking voor blowjob, fellatio

Boi Een vrouwelijke onderdanige die zich identificeert als een man.

Blaas/darm controle 1. Het verplichten van een onderdanige om toestemming te vragen om te toiletteren 2. De onderdanige trainen om de blaas en darmen te kunnen legen in het bijzijn van de Dominant, of zelfs tijdens het strelen. Als inbreuk op de privacy, kan dit een vorm van vernedering zijn; het kan ook worden gebruikt om het vertrouwen en de acceptatie door de onderdanige van de Dom te bevorderen in de meest intieme aspecten van een leven als ondergeschikte.

Blackbooting Een schoenhak gebruiken als anale dildo; enige zorg is zeker vereist.

Black sheet party Een orgie voor mensen met BDSM-seks

Blinddoek Gebruikt om het gezichtsvermogen te blokkeren en de kwetsbaarheid van de sub te vergroten

Blood play Blood play is een erotische of seksuele activiteit waarbij bloed betrokken is, en het gaat vaak hand in hand met een bloed fetisj, of hematolagnia, en andere vormen van edgeplay. Personen die deelnemen aan blood play  vinden vaak het zien of de smaak van bloed, erotisch en sensueel, en sommigen vinden zelfs de pijn van het extraheren van bloed seksueel stimulerend. Tijdens blood play zullen deelnemers vaak bloed drinken of likken dat ze van hun partners hebben gehaald. Dit kan worden gedaan met behulp van scheermesjes, messen, naalden of bijten. Veel bloed fetisjisten stellen ook dat blood play helpt hun banden met hun partners te versterken.

Bondage Handelingen waarbij de fysieke beperking van een partner is betrokken.  Bondage kan verwijzen naar totale lichaamsbeperking of terughoudendheid van een bepaald lichaamsdeel , zoals bijvoorbeeld borstbondage. (zie ook mentale bondage)

Bondage & Discipline (BD of B&D) een deel van het meervoudig acroniem BDSM. Verwijst voornamelijk naar het fysieke spel van BDSM; die van terughoudendheid en fysiek spel zoals bestraffing (dicipline). BD (en BDSM) zijn seksuele voorkeuren of stijlen, maar kunnen ook in de dagelijkse levenswijze van een stel worden doorgevoerd (24/7)

Bondage kunst De rope bunny zo verbinden op een manier die esthetisch verantwoord is. Vaak voor fotografie

Bondage riem Meestal gemaakt van leer, met metalen ringen voor bondage bevestigingspunten

Bondage suit Gebruikt voor mummificatie en af en toe ophanging. Meestal gemaakt van leer met riemen en gemaakt om nauwsluitend te passen.

Bootblack Een persoon die zich bezighoudt met het polijsten van glanzende laarzen of andere leren artikelen door middel van spuug, als onderdeel van het spel. Soms zelf s als onderdeel van een militair spel compleet in uniform. Dit geeft deze persoon graag als service aan de Dominant

Borst bondage Borst bondage is een specifieke bondage techniek waarbij touwen of andere banden rond de borsten worden gebonden. Borst bondage richt zich meestal op de esthetische aantrekkingskracht van gebonden borsten en de erotische aspecten van de activiteit, in plaats van het beteugelen van het onderwerp. Borst bondage wordt soms Shinju genoemd, naar het Japanse woord voor ‘parel’. Na verloop van tijd is dit woord ontstaan om te verwijzen naar de binding van borsten in de vorm van een harnas of beha. Vaak wordt gebruik gemaakt van koord, touw, elastiekjes, etc En ook tepelklemmen vind je er vaak bij terug.

Bottom Een persoon die er mee instemt de controle op te geven of de stimulatie te ontvangen tijdens kinky activiteiten die al dan niet onderdanigheid bevatten. Deze onderdanigheid duurt slechts ten tijde van de sessie en binnen vooraf besproken grenzen. Er kan een connectie zijn tussen de personen maar dat is niet noodzakelijk. Het kan gewoon een volledige vreemde zijn. Service is in deze vorm niet van belang

Bow catting Een term die gebruikt wordt voor orale seks uitgevoerd op een vrouw

Branding Littekens op de huid maken door een verwarmd voorwerp. Kan semi-permanent of permanent zijn (zie ook cell popping)

Brat Een persoon die graag een of meer van de volgende gedragingen vertoont. Plagen, speels, stiekem, ondeugend, eigenwijs,, rebels, respectloos of ongehoorzaam. Op het eerste gezicht is dit een negatieve eigenschap in een onderdanige; een zekere mate van “brutaliteit” wordt echter door sommige Dominanten genoten. Dit gedrag kan onderdeel zijn  van een machts uitwisseling dynamiek. (zie ook topping from the bottom) Meer info over bratt vind je hier

Breath play, breath controle / Ademhalingsspel, Ademhalings controle De handeling waarbij de Dominant de ademhaling van de onderdanige bestuurt. Vaak door verstikking, HOM (hand over mond) of andere vormen van verstikking. Belangrijk: elke vorm of mate van breath play is niet zonder risico’s. Meer info over breath play en breath controle vind je hier

Breeding Betekent meestal onbeschermde seks hebben tot ejaculatie  (ejaculeren in de vagina of anus) en vaak uitgevoerd door een D-type naar een s-type. Dit kan zowel door mannen als vormen worden gedaan. Het kan ook verwijzen naar een fok fantasie, waarbij vrouwen een rollenspel spelen alsof ze zwanger zijn en dus de baby dragen, zelfs tot aan de ‘geboorte’ Deze cyclus kan meerdere keren in een sessie plaatsvinden omdat het een fantasie is.

Brother 1. Een heel goede mannelijke vriend. 2. Een man die onderdanig is aan dezelfde Dominant.

Brown Shower (zie scat) Ontlasting van een persoon

Buggery Een term voor anale seks.

Buggy whip Een lange stijve zweep met een cracker aan het eind.

Bukkake Japanse term voor een handeling waarbij een vrouw door meerdere mannen worden ondergespoten met sperma

Bull Een man die zich bezighoudt met seks met een vrouw wiens partner geniet van de cuckold-dynamiek

Bulldyke  Lesbisch die stoer en mannelijk zijn

Bullwhip Een soort single tail bestaande uit een geweven of gevlochten leren zweep meestal langer dan 120 com met een korte stijve handgreep.

Bunny Voornamelijk iemand die voor demos komt, zoals een rope bunny, wax bunny, bondage bunny enz.

Butch Een lesbienne die zich overdreven mannelijk kleedt en gedraagt. Soms gebruikt om een ​​homoseksuele man te beschrijven. Dit hoeft niet noodzakelijk de rol van de persoon in een seksuele of D / S-relatie te bepalen.

Buttplug Lijkt veel op een dildo, alleen iets anders gevormd. Meestal heeft het een uitlopende basis om te voorkomen dat deze volledig in het rectum terecht komt. Ze zijn er in verschillende stijlen en maten; van realistische ienis tot vuist tot een tradionele  plugvorm tot kralen en ballen, sommige kunnen ook trillen.

C

Camming Het hebben van “seks” via internet, met een webcam waarmee de actie bekeken kan worden, Soms kijkt alleen de 1 en heeft de ander seks. Maar ook kan je elkaar bekijken en dus beide seks hebben op die manier.

Cane Een dunne staaf gebruikt om te slaan (caning). Meestal gemaakt van hardhout, bamboe, rotan, riet of acryl.

Canning Een vervoorkomende schijffout van “Caning” (zie Cane hierboven)

Cat o’ Nine tails Zweep met negen staarten of slierten

CBT Cock & Ball Torture Een spel waarbij pijn wordt veroorzaakt aan het mannelijk egeslachtdeel, meestal in een gecontroleerde, consensuele BDSM sessie.

Cell popping (zie micro branding, lichaamsmodificatie ) Een klein metalen pookje wordt verwarmd tot het rood gloeit en zachtjes op de huid aangebracht gedurende één seconde. Door een reeks stippen naast elkaar wordt een ontwerp gevormd door de poker. Deze lichaamsmodificatie wordt beschouwd als tijdelijke branding die ongeveer 2 weken tot 6 maanden blijft staan, afhankelijk van het aanbrengen en de individuele helende factoren.

Checklist Een lijst met BDSM en fetisj activiteiten die word gebruikt om de ervaring, de bereidheid en de wens van de deelnemers voor verschillende activiteiten door zowel Tops/Dominanten als bottoms/submissives te bepalen. De activiteiten worden doorgaans op schaal beoordeeld (bijvoorbeeld “0”kan betekenen “ik wil dit nooit ervaren” (een harde grens) en “5” kan betekenen “ik wil dit zo vaak mogelijk doen!”). Ook wel sublijst genoemd. Onze BDSM checklist vind je hier

Chemical play Het gebruik van chemicaliën om gevoelens te produceren. Voorbeelden zijn: Wintergreen olie, tabasco saus, tijgerbalsem, pepermunt, ontsmettingsalcohol, tandpasta, menthol enz. Let op: Dit moet je eerst testen op minder gevoelige huid.

Chezolagnia Masturberen tijdens het poepen

Clan (meestal met een hoofdletter) Een groep van drie of meer personen in een relatie, meestal (niet altijd) samenwonend. Kan worden georganiseerd rond een willekeurig aantal relatievormen, denk daarbij aan polyamoreus, polygaam of “traditioneel” gezin met een Daddy, Mommy en spelende “kinderen”. De structuur kan informeel en vloeiend zijn, of rigide en goed gedefinieerd. Meestal geleid door een Dominant. Het kan net zoiets of hetzelfde zijn als een Familie, Pack of een huishouden.

Clover klemEen specifiek type tepelklem bestaande uit een klem met hefboommechanisme waaraan een ketting of een koord is bevestigd waarbij trekken aan de ketting of het koord de druk op de klem verhoogd

Cockring Een ring die rond de penis wordt geplaatst om een erectie te behouden

Collar Elk symbool dat wordt gebruikt om aan te geven dat een onderdanige of slaaf eigendom is. Vaak een echte collar, maar kan ook van alles zijn, van een enkelbandje tot een armband, tot wat het ‘paar’ ook beslist.

Collared De toestand van een onderdanige of slaaf die de consensuele partner partner is van een Meester of Eigenaar, meestal in een langdurige relatie. Soms aangeduid als Eigendom.

Collaring 1. De formele aanvaarding door een Dominant van een dienst van een onderdanige 2. Een ceremonie die een dergelijke gebeurtenis viert. Dat kan tussen twee personen zijn, of een formele ceremonie die vergelijkbaar is met een kleine bruiloft. (Zie ook rozenceremonie)

Condoom Latex “rubber” dat over de penis gaat om te voorkomen dat zaad in de vagina komt. Ook wel bekend als “regenjas”, “kapotje”en “rubbertje”.

Consensuele niet-consensualiteit Een wederzijdse overeenkomst die binnen gedefinieerde grenzen, of onder voorbehoud van een stopwoord of andere beperkingen, en tot gezond verstand, instemming met activiteiten geeft zonder voorkennis van de exact geplande acties. Zeer vaak (en vrijwel noodzakelijk!) voor activiteiten zoals ontvoering en verkrachting, waarbij een voorafgaande bespreking een groot deel van de ‘atmsofeer’ zou vernietigen – zoals het verklappen van een verrassingsfeestje. Voorbeeld: Een overeenkomst waarbij iets is beoordeeld met een “2” of hoger op een sublijst is “Fair play” om te doen, zonder aanvullende discussie of onderhandeling; of onderhandelen over ontvoeren op voorhand, maar zonder te onthullen wanneer, waar of de details van de sessie. Dit level van consent wordt meestal alleen gebruikt in hele hechte relaties, TPE of 24/7.

Consent oftewel instemming Wederzijdse instemming met de voorwaarde van een sessie of lopende BDSM-relatie

Consideration (maar ook onder consideration) Consideration is wanneer de dominante persoon nog steeds overweegt of beslist om de onderdanige partner te accepteren voor een nauwere, meer belangrijke of meer verantwoordelijke (etc.) positie of relatie

Contract Een schriftelijke overeenkomst tussen Dominant en onderdanige. Over het algemeen schetst het de structuur, richtlijnen, regels en grenzen van de relatie. Het is niet, en is ook niet de bedoeling dat het juridisch bindend is. Contracten worden vaak gebruikt voor verschillende stadia en tijdlijnen van de relatie; er kan er bijvoorbeeld één zijn voor een online relatie; één die alleen de eerste ontmoeting of de eerste paar ontmoetingen beslaat; één die een tijdsperiode (maanden of jaren) beslaat waarna er opnieuw over kan worden onderhandeld; of éé voor een heel leven. Over het algemeen kan een contract niet worden gewijzigd; als er verandering nodig is zal deze moeten worden herschreven. Vaak is er een aparte sectie voor regels, protocollen etc. die kunnen worden gewijzigd. De ondertekening van een contract kan een ceremoniële gelegenheid zijn; soms is het onderdeel van een collaring-ceremonie.

Coprolagnia Seksuele opwinding als gevolg van het eten van uitwerpselen

Coprolalia Seksuele opwinding van vieze woorden

Coprofilie Het verkrijgen van seksueel genot van scat-spel.

Corset Kleding voor het vormen van het lichaam, meestal in de vorm van een zandloper. In extreme mate gebruikt, kan dit ademhalingsmoeilijkheden veroorzaken en inwendige organen en botten verschuiven.

Cracker Bevestigd aan het einde van een zweep. Geeft het een luide knal als de zweep wordt teruggehaald

Creampie Mannelijk ejaculaat (sperma) druipend, geperst of overlopend uit de vagina of anus waarin het was geëjaculeerd. Het heette ook wel “hairpie with fresh cream” mogelijk voordat ontharing vaker voorkwam.

Crop Een dun flexibel instrument dat wordt gebruikt voor het slaan, bestaande uit een stevige maar flexibele schacht omwikkeld met leer of soortgelijk materiaal, met een handvat aan het einde en vaak met een kleine leren lus aan het andere uiteinde. Tegenwoordig zie je ze ook wel met allerlei verschillende vormpjes aan het uiteinde ipv de lus.

Crossdresser Een persoon die zich kleedt en handelt op een manier die traditioneel geassocieerd is met het andere geslacht. (Opmerking: dit heeft niets te maken met hun seksuele identiteit.)

Cuckold Een man die geniet van de vernedering en/of voyeuristische ervaring van het kijken of weten dat hun partner seks heeft met iemand anders.

Cuckolding Is een dynamiek tussen man en vrouw, waarbij de vrouw seksuele vrijheden heeft die de man niet heeft. Anders dan bij overspel weet de man van het vreemdgaan van zijn vrouw. Sterker nog , vaak is hij er bij aanwezig en moedigt het aan.

Cuckoldress Deze persoon is meestal een vrouw. Over het algemeen spoort de cuckold de cuckoldress aan tot overspel.

Cuckoldry Het overspel in een cuckolding dynamiek

Cuckquean Een vrouw die geniet van de vernedering en/of voyeuristische ervaring van het kijken of weten dat hun partner seks heeft met iemand anders.

Cunnilingus Een term die gebruikt wordt voor orale seks uitgevoerd op een vrouw

Cupping Cupping verwijst naar een vorm van sensatie spel waarin bekers, kommen of bellen worden gebruikt om zuigkracht op de huid te creëren. Cupping is een oude vorm van Chinese geneeskunde en dient om bloed naar de huid te brengen en intense sensaties van plaatselijke druk te creëren. De druk op zich kan een erotisch gevoel zijn, maar door bloed in de huid te trekken, wordt het ook gevoeliger voor andere soorten stimulatie zodra de cups zijn verwijderd.

Cyberseks Het uitvoeren van of rollenspel over seksuele handelingen via internet. Dit kan alleen via tekst worden gedaan of met behulp van een webcam en / of microfoon.

D

D-type (voor “Dominant-type”) Een algemene term die alle vormen van Doms, Dommes, Owners, Tops, etc omvat (s-type voor submissives)

Daddy Een persoon die koestert en/of vaderlijk is in een relatie. Hij is vaak maar niet altijd ook Dominant.

Dacryphilia Opwinding door tranen of snikken

Demisexual Een persoon die geen seksuele aantrekkingskracht ervaart, tenzij deze een sterke emotionele band met iemand vormt. Het wordt vaker gezien in, maar in geen geval beperkt tot romantische relaties. De term demiseksueel komt van de oriëntatie die “halverwege tussen” seksueel en aseksueel is. Niettemin betekent deze term niet dat demiseksuelen een onvolledige of half-seksualiteit hebben, noch betekent het dat seksuele aantrekking zonder emotionele connectie vereist is voor een volledige seksualiteit. In het algemeen worden demiseksuelen niet seksueel aangetrokken door iemand van welk geslacht dan ook; wanneer een demiseksueel echter emotioneel verbonden is met iemand anders (of het nu gaat om romantische liefde of een diepe vriendschap), ervaart de demisexuele seksuele aantrekking en verlangen, maar alleen voor de specifieke partner of partners.

Dendrophilia Seksuele aantrekking tot bomen.

Deurmat  Term die is ontstaan door “Over je heen te laten lopen” 1. Een typische vanille visie van het concept van onderwerping 2. Een onderdanige die wenst te worden behandeld als onbeduidend, geobjectiveerd, om te dienen met weinig of geen blijk van genegenheid of goedkeuring. Zo’n onderdanige zal vaak de voorkeur geven aan slaaf zijn of servivcegericht. Een dergelijke onderdanige kan in deze rol volkomen gezond en gelukkig zijn; het kan echter ook zijn dat hij/zij een “jonkvrouw in nood” is met kwesties van afhankelijkheid, emotioneel en/of zelfbeeld.

Diaper lover (zie ook adult baby) 1. Iemand die zich kleedt en/of de rol speelt van een baby of peuter 2. Iemand die graag luiers draagt en/of zichzelf daar ook in verlicht, zonder zich noodzakelijkerwijs aan het rollenspel over te geven.

Dildo Een kunstmatig penisvormig voorwerp

Discipline (zie beloning, straf) Iedere activiteit waarbij iemand iemand traint om op een bepaalde manier te handelen of zich te gedragen, vaak door rigide gedragscodes af te dwingen of door straf op te leggen omdat hij/zij zich niet op de voorgeschreven manier gedraagt.

DM Acroniem voor Dungeon Monitor, zie dungeon moitor

Doll Een persoon die van objectivering geniet en getransformeerd wil worden door eigen en/of externe krachten tot een levende pop.

Dollificatie Dollificatie is een seksuele fetisj waarbij een partner door middel van make-up, maniërismen of zelfs plastische chirurgie wordt ‘getransformeerd’ in een pop. De popachtige partner neemt gewoonlijk een meer onderdanige rol aan en geniet ervan om mee gespeeld te worden, terwijl het dominante individu gewekt wordt door de controle die ze over de pop uitoefenen. Dollering leidt niet noodzakelijkerwijs tot geslachtsgemeenschap. In sommige gevallen kan deze fetisj worden geïntegreerd in de dagelijkse activiteiten van het paar. De vrouw kan zich bijvoorbeeld verkleden als een pop en een stijve, levenloze houding aannemen, terwijl haar man typische activiteiten uitvoert die te maken hebben met het spelen met poppen. Deze omvatten het borstelen van haar haar, het veranderen van kleding en schoenen en het voeden van haar.

Dom Een mannelijke persoon die in alle vrijwilligheid (van beide kanten), macht, gezag of controle neemt in een relatie, sessie of activiteit.

Domdrop Het equivalent van de Dominant / Top van “subdrop”. Kortom, het is een emotionele toestand veroorzaakt door de plotselinge daling van adrenaline door intens BDSM-spel. Het kan zich manifesteren in verschillende emotionele reacties, waaronder woede of depressie. Het is de reden dat aftercare niet alleen voor subs/bottoms is. (Ook wel ‘Topdrop’ genoemd.) Meer info over Domdrop vind je hier

Domestic (meestal toegepast op een slaaf of onderdanige) Iemand wiens neiging is om hoofdzakelijk als huisbediende te dienen, zoals bij het schoonmaken, koken, huishouden. Er kan al dan niet sprake zijn van een seksueel of ander fysiek contact in de relatie.

Domina Een vrouwelijke persoon die in alle vrijwilligheid (van beide kanten), macht, gezag of controle neemt in een relatie, sessie of activiteit.

Dominant is de persoon die  in alle vrijwilligheid (van beide kanten), macht, gezag of controle neemt in een relatie, sessie of activiteit. (Zie Dom, Domina, Domme, Meester, Meesteres)

Dominantie  De dominante rol nemen – het gedrag van de onderdanige controleren, het kan rollenspel zijn of in een D / s-relatie.

Dominatrix  Een Domme; het impliceert een professional zijn.

Domme Een vrouwelijke persoon die in alle vrijwilligheid (van beide kanten), macht, gezag of controle neemt in een relatie, sessie of activiteit.

Doraphilia Seksuele opwinding veroorzaakt door leer, huid of pels.

DP Dubbele penetratie

Drakenstaart / Dragon’s tail Een ongewone soort zweep bestaande uit een handvat, vaak gemaakt van hout en omwikkeld met leer, waaraan een breed driehoekig stuk dun leer of suède is bevestigd. Dit leer of suède vormt een strook tot een holle koker die taps toeloopt naar een punt aan het slaguiteinde.

Drop Wanneer een D-type of s-type na verloop van tijd zichzelf slecht voelt na een sessie. Gedefinieerd in detail als subdrop of als Domdrop. Er wordt ook naar aftercare verwezen omdat dit over het algemeen een drop vermindert of zelfs voorkomt.

D/s Een acroniem voor een relatie tussen een Dominant en submissive. Ook wel genoemd Dom-sub, DS, D/S en D&S

Dubbele penetratie  Gelijktijdige penetratie van vagina en anus.

Dungeon Een kamer of ruimte met BDSM apparatuur en speelruimte. Voorbeelden: Een hoek in het huis van een Dominant, een faciliteit in eigendom van of gehuurd door een BDSM-club, één of meer uitgebreide kamers in een openbare club die zich richt op BDSM.

Dungeon Meester /Meesteres (DM) De eigenaar of gastheer van een dungeon faciliteit, of gastheer van een play party. In het algemeen de persoon die de leiding heeft over een gebeurtenis, wiens beslissingen moeten worden aanvaard en gerespecteerd door alle aanwezigen. (DM kan ook staan voor dungeon monitor, zie hieronder)

Dungeon Monitor (DM) Een persoon die is aangesteld om toezicht te houden op de interacties tussen deelnemers op een play party om hun veiligheid te waarborgen en de regels van de dungeon na te kleven. De aanwijzingen van de DM moeten door alle aanwezigen worden aanvaard. (DM kan ook staan voor Dungeon Master, zie hierboven)

Dungeon regels (kunnen ook huis-, groeps- of feestregels zijn) Een reeks regels opgesteld door de gastheer van een evenement of play party, door de dungeon meester / meesteres, of een groep of club. Alle aanwezigen moeten instemmen als voorwaarde om aanwezig te zijn. Deze regels behandelen meestal zaken als veiligheid, hygiëne, instemming en goed gedrag.

Dwangbuis, dwangbuis Beperkend apparaat dat meestal in psychiatrische afdelingen wordt gebruikt om krankzinnigen te bedwingen. Het is bedoeld om de beweging van de armen te voorkomen en is meestal niet zonder hulp te verwijderen.

E

Edge play Een spel dat de grenzen van de betrokken personen verlegd. Wordt ook wel gebruikt voor potentieel gevaarlijke activiteiten zoals fire play, electric play, knife play of breath play waarvoor zorgvuldig studeren en oefenen nodig is voordat je het probeert.

Edging Een sub wordt naar de rand van een orgasme gebracht en vervolgens wordt het ze ontnomen. Vaak worden ze steeds weer tot die grens gebracht. Het kan worden gedaan door de Dominant, of ze hebben toestemming tot zelf-stimulatie. Als het uiteindelijk is toegestaan om klaar te komen, is het meestal intenser, maar hun Dominant kan ook beslissen om ze in kuisheid en seksuele frustratie te plaatsen, waardoor ze nog verder in overgave komen. Meer info over edging vind je hier

Electric play Een verscheidenheid van verschillende praktijken waarbij het gebruik van elektriciteit wordt gebruikt om een persoon te stimuleren. Enkele veel voorkomende vormen van electric play zijn onder meer het gebruik van hoogspanningsapparatuur met een lage stroomsterkte, zoals de violet wand of het gebruik van gecontroleerde pulsen van elektriciteit om spiercontracties te induceren zoals met een TENS. Ook kan bijvoorbeeld een zapper worden gebruikt.

Emotioneel spel (zie vernedering, squick) Spel met gebruik van zware emotionele inhoud; vaak vernedering, soms angst of schaamte.

Emetophilia Seksuele opwinding door braaksel. Ook bekend als Rainbow Play.

Enderacinisme Opwinding door de daad of gedachte van het wegrukken van de geslachtsorganen.

Endorfine-rush (zie aftercare, subspace) Endorfines zijn de chemicaliën die verantwoordelijk zijn voor de “high” die mensen vaak voelen bij pijn en stressvolle situaties. ooit werd er gedacht dat deze als enige verantwoordelijk was voor het fenomeen van “subspace”, maar algemeen wordt erkend dat een onderdanige subspace kan bereiken zonder te worden geplaatst in endorfine-veroorzakende situaties.

Enema Play / Klysma Play Gebruik van een klysma als een BDSM-apparaat in het spel.

Enkelboeien  Meestal gemaakt van leer, soms bekleed met bont. De boeien passen rond de enkel

Erogene zone 1. Lichaamsgebied dat gewoonlijk wordt geassocieerd met seksualiteit, de geslachtsorganen of borsten (vooral vrouwelijke borsten) 2. Alle delen die bijzonder gevoelig zijn voor seksuele stimulatie.

Erotische hypnose is het gebruik van hypnose om elke seksuele situatie te verbeteren met een breed scala aan mentale of fysieke effecten, inclusief veranderde sensaties (opwinding, pijn), illusie van bondage, verbeterde gehoorzaamheid of een meer realistisch rollenspel.

Erotische seksuele onthouding (zie teasen, onthouding, kuisheid) De sub opgewonden houden terwijl het bereiken van een orgasme wordt vertraagd of voorkomen; door hen in een voortdurende staat van verwachtingsvolle spanning, innerlijke conflicten en verhoogde gevoeligheid te houden.

Evil stick Een gereedschap bestaande uit een dunne staaf, vaak van koolstofvezel, ongeveer zo dik als een potlood, bevestigd aan een kleine stevige handgreep. De staaf is flexibel en erg sterk, wanneer met een sterke opwaartse beweging vervolgens met de punt de huid raakt, veroorzaakt het een scherpe pijn en laat meestal een duidelijk zichtbare markering achter op de huid dat dagen zichtbaar kan blijven. Koolstofvezel is een voorkeur vezel voor deze stick.

Evolving Een persoon met onvoorspelbare ups en downs. Een geleidelijke verandering ondergaan

Exhibionist Een persoon die geniet van, of een vorm van bevrediging verkrijgt, zich extravagant gedraagt ​​om de aandacht te trekken. In BDSM neemt dit vaak de vorm aan van het weergeven van ‘taboe’-acties of delen van het lichaam.

Exhibitionisme Extravagant gedrag om aandacht te trekken. In BDSM neemt het vaak de vorm aan van het tonen van “taboe” -acties of delen van het lichaam aan anderen. Dit kan zijn voor de bevrediging van de exhibiotinist, of om de sub bloot te stellen aan vernedering. OPMERKING: in een BDSM-context moet er rekening mee worden gehouden dat een deel van de “instemming” GEEN betrekking heeft op onschuldige omstanders; die hebben per definitie niet ingestemd met betrokkenheid bij de “sessie”

Exploring Een persoon die op ontdekkingsreis is  door de wereld van kink om te ontdekken wat hij/zij  is, leuk of fijn vindt.

F

Face Fucking Een persoon dwingen om een penis of ander penisvormig voorwerp zoals een dildo te pijpen.

Facesitting (zie queening) Oefening waarbij een partner op of over het gezicht van de ander zit. Meestal om oraal-genitaal of oraal-anaal contact mogelijk te maken of te forceren. Er zijn verschillende soorten meubels ontworpen om deze oefening te vergemakkelijken (zoek maar eens op queening stoel of bank)

Fall Het opvallende einde van een singletail

Fallisch symbool Een voorwerp dat enige gelijkenis vertoont met de penis of geproportioneerd als een penis. Voorbeeld: Het washington Moment wordt het “grootste fallussymbool ter wereld” genoemd.

Fallus 1. Een penis 2. Een penisvervanger: dildo vibrator etc

Familie (meestal met een hoofdletter)  Een groep van drie of meer personen in een relatie, meestal (niet altijd) samenwonend. Kan worden georganiseerd rond een willekeurig aantal relatievormen, denk daarbij aan polyamoreus, polygaam of “traditioneel” gezin met een Daddy, Mommy en spelende “kinderen”. De structuur kan informeel en vloeiend zijn, of rigide en goed gedefinieerd. Meestal geleid door een Dominant. Het kan net zoiets of hetzelfde zijn als een Clan, Pack of een huishouden.

Fantasy verkrachting Een vrijwillig ingestemd “verkrachtings” sessie. Ook wel Rape play genoemd.

Feeder Iemand die er plezier in heeft om zijn onderdanige te voeden, zodat hij of zij in gewicht zal groeien.

Fellatio Orale seks uitgevoerd op een penis. Soms gebruikt als verwijzing naar een dildo op ander penisvormig voorwerp.

Felching Likken / zuigen van vloeistoffen (meestal sperma) van iemands anus.

FemDom Een relatie of sessie waarin de Dominant een vrouw is. Meestal verwijst het meer specifiek naar een relatie tussen een vrouwelijke Dominant een een mannelijke onderdanige; het omgekeerde van MDom

Feminisatie is een soort rollenspel waarbij traditionele vrouwelijke attributen worden opgelegd aan een onderdanige mannelijke partner. Dit wordt vaak gebruikt met vrouwelijke dominantie. Feminisatie wordt meestal bereikt via travestie. De onderdanige mannelijke partner draagt ​​traditioneel vrouwelijke kleding. Het kan ook een adoptie van traditioneel vrouwelijk gedrag en maniertjes inhouden.

Femme of FEM Een man of vrouw met stereotype of overdreven vrouwelijke trekken. Vooral gebruikt voor lesbiennes en homoseksuele mannen. Dit hoeft niet noodzakelijk de rol van de persoon in een seksuele of D / S-relatie te bepalen.

Fetish Seksuele opwinding opgewekt door een specifiek voorwerp, lichaamsdeel of activiteit die gewoonlijk niet wordt geassocieerd met seksuele opwinding.  (Zie fetisjist hieronder.)

Fetisjist Een persoon die opgewonden wordt door objecten of niet-seksuele delen van het lichaam. In extreme gevallen is het mogelijk dat iemand niet in staat is seksuele bevrediging te bereiken zonder de aanwezigheid van het fetisj-object (of er tenminste over te fantaseren)

Figging De handeling van een voorbereide “vinger” van gemberwortel of chilipeper in de anus. Van het brandende gevoel wordt gezegd dat het intens genot opwekt. Veiligheidsinstructie: zorg ervoor dat het op een manier gesneden is dat het verwijderd kan worden, Vaak wordt het gesneden in de vorm van een buttplug.

Financial Dominance of FinDom Een situatie waarin (onderdanige) mannen aan Dominante vrouwen (of mannen ) geld willen geven, zelfs falliet gaan. Vaak kennen ze elkaar alleen online of via telefoon. De FinDom kan misschien niets teruggeven of heeft een standaard iets voor de geldslaven. Maar er zijn ook  andere interacties. Een grote interactie is, meer dan vaak, het betalen van een eerbetoon, zoals het kopen van een item wat bijvoorbeeld op de verlanglijst staat van de Dominant of amazon.com of andere soortgelijke sites. Sommige vinden elke Dominant die een “eerbetoon” eist in in deze categorie vallen. Degene die dit beoefenen, worden over het algemeen gemeden door andere leden van de BDSM-gemeenschap.

“Fire & Ice” (zie wax play”  Een sessie waarbij gebruik wordt gemaakt van hete wax afgewisseld met ijs of ijswater

Fire play Gebruik van ontvlambare vloeistoffen om snelle, vluchtige gevallen van vlammen op de huid van de sub te creëren. Let op: Dit wordt beschouwd als edge play en moet worden bestuurd samen met iemand die ervaring heeft in de praktijk.

Fisten Ook wel vuistneuken en FF genoemd. Poging om de hele hand in het rectum of de vagina te plaatsen. Moet met grote zorg en steriliteit worden gedaan. Kan uitzonderlijke orgasmen bieden.

Flauwvallen Een tijdelijk verlies van bewustzijn. kan binnen de BDSM bijvoorbeeld veroorzaakt door een gebrek aan zuurstof aan de hersenen, wat kan optreden tijdens extreem BDSM-spel – zoals ademhalingscontrole, lange pijn sessies, enz. Het kan zelfs gevaarlijk zijn (hersenbeschadiging) wanneer het wordt veroorzaakt door ademhalingscontrole.

Flogger Een gereedschap voor impact play, bestaande uit een handvat met meerdere stroken daaraan bevestigd. De stroken zijn meestal gemaakt van leer, maar kunnen ook zijn gemaakt van materialen zoals touw, suède, paardenhaar of zelfs rubber.

Flogging Het gebruik van een flogger op een submissive

Florentine Een flitsende geselingstechniek waarbij in elke hand een floger wordt gebruikt. Waarbij dee floggers in een patroon van een 8 worden gezwaaid.

Freakout (paniekaanval) Een situatie waarin een onderdanige erg geschrokken is of angstig of bang wordt, wat resulteert in een “bevroren” of onvrijwillige fysieke strijd. Als je schrikt, bijvoorbeeld van een “kietelaanval”, kan er letsel ontstaan; zoals een gebroken neus van een vliegende elleboog. Angst of paniek kan het gevolg zijn van veel dingen: bondage, pijn, ontvoering of verkrachting, edge play, etc. De ‘trigger’ is misschien niet eens bekend voordat het gebeurt. Voorzorgsmaatregelen: Wanneer u een vorm van spelen probeert die de onderdanige nog niet eerder heeft ervaren, introduceer deze dan behoedzaam. In een nieuw type bondage, ontwerp een snelle release-functie; een verbandschaar (sterk, scherp, maar met stompe uiteinden om dichtbij de huid te snijden) zou handig moeten zijn voor touwbinding of mummificatie. Andere soorten spel, zoals nieuwe of sterkere impact play ontvoeringen of verkrachtingen of edge play moeten zonder bondage worden geïntroduceerd.

French, Frenching 1. Gerelateerd aan orale seks 2. French kissing verwijst naar het inbrengen van de tong in de mond van een ander.

Frottage Wrijven van het lichaam tegen een persoon of object om opgewonden te worden.

FtM Transgender, vrouw naar man

Funishment Een lichtere vorm van straf voor discipline waarbij lachen is toegestaan; of een discipline waarbij, hoewel nog steeds serieus, de onderdanige mag genieten van de emoties en sensaties. Vaak een vorm van straf waar de sub om mag vragen.

Furry Een persoon die het karakter van een dier in het spel aanneemt., vaak gekleed in kostuum of met de tokens van het dier. Bijvoorbeeld oren, make-up, kleding met staart of dierenprint of gemaakt van “fun fur”

G

Gag Een object dat is ontworpen om in de mond te worden geplaatst.Meestal om de voorkomen dat iemand praat of harde geluiden maakt, soms om de mond juist open te houden.

Galateïsme Seksuele aantrekkingskracht tot standbeelden

Gates of Hell Meestal gemaakt van leer of rubber. Mannelijk kuisheidsapparaat voor het insluiten of beperken van penis en testikels.

Gay Een persoon die seksueel opgewonden raakt van iemand van hetzelfde geslacht.

Geforceerd orgasme Een geforceerd orgasme doet zich zelfs voor als een persoon probeert geen orgasme te krijgen. Dit is een algemeen element tijdens BDSM-spel, met name in D/s sessies. Om een ​​gedwongen orgasme te laten plaatsvinden, moet een onderdanige partner proberen het orgasme uit te stellen, terwijl de dominante partner hun geslachtsdelen en andere erogene zones stimuleert in een poging een orgasme te krijgen. Dit kan worden gedaan door het uitvoeren van vaginale, orale of anale seks, maar het gebeurt meestal met behulp van vibrerende seksspeeltjes. Een onderdanige partner is meestal ook beperkt met touw of andere bondage-apparatuur, terwijl een dominante probeert om een ​​gedwongen orgasme te geven.

Geinformeerde consent/instemming Het principe dat de instemmende, wil de toestemming echt zijn, alle belangrijke informatie over het object van toestemming moet kennen. Voorbeeld: Een persoon stemt ermee in om deel te nemen aan “verkrachting”, maar wordt niet geïnformeerd dat een derde partij is uitgenodigd om deel te nemen aan het verkrachten. Een ander element van geïnformeerde toestemming is dat de instemmende in staat is in te stemmen; met andere woorden, niet onder invloed van alcohol, drugs, dwang, uitputting, deelruimte, etc.

Genderfluid  is een genderidentiteit het best omschreven als een dynamische mix van mannelijk en vrouwelijk. Een persoon die Genderfluid is, kan zich altijd een mix van de twee traditionele geslachten voelen, maar kan zich op sommige dagen meer mannelijk voelen en op andere dagen meer vrouwelijk. Gender Fluid zijn heeft niets te maken met welke genitaliën iemand heeft, noch met hun seksuele geaardheid.

Genderqueer Wordt meestal gebruikt om mensen te beschrijven die vinden dat hun geslachtsidentiteit niet past in de sociaal geconstrueerde ‘normen’ in verband met zijn / haar biologische geslacht. Genderqueer is een identiteit die zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn, of geen van beide.

Genitortuur Foltering van de geslachtsorganen

Gerontophilla Voorkeur voor seks met ouderen

Geslachtsorganen De geslachtsorganen van beide geslachten.

Geur spel / scent play De onderdanige krijgt opdracht van de Dominant om  gebieden van het lichaam die geuren uitstoten, zoals oksels, anus, vulva en scrotum, of ongewassen kleding te ruiken. . Dit kan zijn voor genot / opwinding, of voor vernederend spel.

Gewichten Gebruikt om lichaamsdelen zoals tepels en schaamlippen op te rekken; meestal bevestigd aan klemmen of piercings.

Gimp 1. Een body suit, meestal met gezichtsbedekking, mogelijk met genitale openingen, gemaakt van plastic, pvc, leer of een combinatie. Wordt meestal gebruikt in combinatie met vernedering, een hachelijke situatie of een ontmenselijkings Fetish. 2. Een soort plastic veter gebruikt voor floggers.

Glory hole Een gat in een scheidingswand waardoor de penis wordt ingebracht om orale seks  of masturbatie te ontvangen van een anonieme persoon aan de andere kant.

Goede pijn (zie grenzen, slechte pijn) Definieert in het algemeen een niveau van pijn (fysiek of psychologisch) dat de ontvanger kan verdragen zonder fysieke schade op de lange termijn of emotionele schade te veroorzaken. Zie “slechte pijn” voor mogelijke gevolgen

Golden shower Door iemand anders worden onder geürineerd ook wel plasspel genoemd.

Gorean Gerelateerd aan de rituelen en praktijken gecreëerd in de wereld van Gor in de fantasy/avontuur-romans van John Norman. De Goreaanse cultuur is gebaseerd op stereotype rollen, een rigide hiërarchie met de nadruk op rituelen. Sommige veelgebruikte Goreaanse termen worden in deze woordenlijst gedefinieerd, waarvan sommige alleen in online-omgevingen worden gebruikt: kajir, kajiri, kajirae, kajirus, kolar, kef.

Grenzen (zie harde grenzen, zachte grenzen) Wat iemand niet (hard) doet of aarzelt om te doen (zacht)

Grieks  Anale seks

Gun play Het gebruik van echte of gesimuleerde vuurwapens in een sessie

Gynemimetophilia Persoon die seksueel opgewonden wordt door een vrouwelijke imitator

H

Haar bondage Bondagetechniek waarbij het haar zodanig wordt bevestigd dat de mobiliteit van het hoofd, het bovenlichaam, enz van de gebonden persoon wordt beperkt, ook wel gedaan voor de sensatie die het geeft

Handboeien Een veel gebruikte BDSM tool om de polsen samen te binden.

Hangslotje Veelvoorkomend type slot dat wordt gebruikt in BDSM-weergave. Gebruik om bondage beperkingen vast te zetten, kettingschakels stevig aan elkaar vast te maken, maar ook als labia gewichten, etc.

Hanky Code Old guard leather community’s kleurencode van seksuele voorkeur. Door de  kleur en de manier van dragen van de zakdoek liet je zien wat jouw seksuele voorkeur was. Ook wel zakkendoekencode genoemd.

Harde grens Wat iemand absoluut niet zal doen, meestal niet onderhandelbaar (kan wel of niet onderhevig zijn aan verandering in de loop van de tijd)

Harem Een groep onderdanige ten diensten van één of meer Dominanten.

Harnas 1. om te kleden / te pronken , zoals in pony play 2. Voor bondage of suspension.

Harpaxophilia Seksueel opgewonden raken door beroofd te worden.

Hebephilia Aangetrokken voelen tot vroege pubescente kinderen.

Hedonist  Een persoon met een sterke focus op het nastreven van plezier, vooral voor de genoegens van de zintuigen.

Hedralingus  Iemand’s anus likken (ook wel rimmen genoemd.)

Hetero Flexibele Een persoon die zichzelf als primair heteroseksueel identificeert, maar af en toe hetzelfde geslacht aantrekkelijk vindt. Of in sommige situaties bereid is seksueel contact te hebben met hetzelfde geslacht.

Hiërofie Opgewonden raken door religieuze / heilige voorwerpen.

“High maintenance” sub (zie Topping from the bottom) Iemand die veel aandacht en D/s wenst te spelen om zich vervuld te voelen. Kan bratty of opdringerig zijn. Deze onderdanige zal het gelukkigst zijn in een 24/7 relatie (Er zijn nog meer oorzaken van veel aandacht vragen, zoals gezondheidsproblemen, familie etc.)

Hobble skirt Zeer nauwe koker rok die de bewegingsvrijheid van de drager beperkt tot niets anders dan het nemen van kleine stappen.

Hog tie Een bondagetechniek waarbij één of beide enkels aan de polsen zijn gebonden, meestal achter de rug.

Homeovestism Het tegenovergestelde van travestie; opwinding bij het dragen van kleding van het eigen geslacht.

Homilophilia Seksuele opwinding door het horen van preken

Homoflexible Een persoon die zichzelf als primair homoseksueel identificeert, maar af en toe het andere geslacht aantrekkelijk vindt. Of in sommige situaties bereid is seksueel contact te hebben met andere geslacht.

Hood Een breed scala aan kappen die het hoofd volledig omhullen, vaak gemaakt van leer of pvc. Kan openingen hebben voor oog. neus en/of mond

Houten paard Een werktuig bestaande uit een houten plank die met een rand wordt ondersteund tussen twee rechtopstaande vaste palen, of van twee hout platen die in een scherpe hoek samenkomen, waaraan een onderdanige met haar benen van de vloer is gebonden. Het doel is om druk op de geslachtsorganen te plaatsen en / of om haar te positioneren voor activiteiten zoals impact play of penetratie.

Hotwife Een hotwife is een aantrekkelijke getrouwde vrouw die seksuele relaties heeft met andere mannen, meestal met de toestemming van haar echtgenoot. Die is algemeen bekend als cuckold. Deze vrouwen zijn seksueel onbevangen en genieten van seks, zowel met hun echtgenoot als met andere partners. Ze genieten van de vrijheid en aandacht die hoort bij hun levensstijl.

Huis, Huishouden (meestal met hoofdletter) Een groep van drie, maar meestal meer, mensen die een bepaald aspect van een kink delen, of één of meer van de mensen of concepten van het Huishouden volgen of eren. Het is gebruikelijk dat er 1 of meer leiders zijn, meestal (maar niet altijd) een Dominant. Elk Huis of Huishouden heeft zijn eigen stijl, regels (indien aanwezig) en interacties. Zie Famile en Clan hierboven

Hybristofilie Aantrekking tot criminelen, met name voor wrede of buitensporige misdaden.

Hypnose Zie erotische hypnose

Hypophilia  Ademspel waarbij seksueel genot wordt afgeleid van het beperken van de inname van zuurstof. Meestal bereikt door tijdelijk verstikken. Zeer gevaarlijk.

I

Iantronudia Seksuele opwinding door zich bloot te stellen aan een arts

Iconolagny Seksuele opwinding door standbeelden van naakte mensen

Immobilisatie Extreme vorm van bondage waarbij geen lichaamsdelen kunnen bewegen, een voorbeeld is mummificatie. Niet voor beginners.

Impact play Slaan met verschillende voorwerpen,waaronder de hand (spanking), rijzwepen, floggers en canes

Infantilisme het verlangen om zich (soms/bij gelegenheid) als kind te gedragen en om dan, al of niet gedeeltelijk, als kind behandeld te worden. Fantasieën spelen vaak een grote rol. Infantilisme kan onder andere worden beleefd in de vorm van leeftijdspel, vaak Age Play genoemd.

Infibulatie Het afsluiten, belemmeren of modificeren, permanent of tijdelijk, van de mannelijke of vrouwelijke geslachtsorganen om het gedrag van geslachtsgemeenschap te veranderen of te voorkomen.

Intersex Een aangeboren afwijking van het reproductieve en seksuele systeem. Intersex-mensen worden geboren met externe genitaliën, interne voortplantingsorganen en / of endocriene systemen die verschillen van de meeste andere mensen. Er is geen enkel ‘interseksueel lichaam’; het omvat een breed scala van aandoeningen die niets gemeen hebben behalve dat ze door de maatschappij als ‘abnormaal’ worden beschouwd. Wat interseksuele mensen vergelijkbaar maakt, zijn hun ervaringen met medicalisering, niet met biologie. Intersex is geen identiteit. Hoewel sommige intersex-mensen het terugvorderen als onderdeel van hun identiteit, is het geen vrij gekozen geslachts categorie, het kan alleen worden teruggevorderd. De meeste interseksuele mensen identificeren zich als mannen of vrouwen, net als iedereen

Instemming oftewel consent Wederzijdse instemming met de voorwaarde van een sessie of lopende BDSM-relatie

Irrumatio (irrumation) Een soort geslachtsgemeenschap die wordt uitgevoerd door de penis actief in de mond en keel van een partner te duwen. Meer algemeen bekend als face fucking.

J

Japanse bondage (zie shibari) Een stijl van bondage waarbij de nadruk ligt op de artistieke weergave in plaats van de eenvoudige bruikbaarheid.

Japanse Clover tepelklemmen Type instelbare tepelklemmen die strakker worden getrokken door hefboomtechniek. Deze klemmen glijden niet makkelijk af.

Jonkvrouw in nood 1. Een onderdanige die ernstige emotionele problemen heeft, meestal veroorzaakt door een traumatische jeugd of relatie, of een traumatische ervaring zoals verkrachting. Hij / zij heeft mogelijk professionele begeleiding nodig, of gewoon tijd om zijn trauma te verwerken, voordat hij / zij een zinvolle relatie kan hebben. Zie White Knight. 2. Een soort rollenspel, fetisj of scène gebaseerd op: “jonkvrouwe in nood, een klassiek thema in de wereldliteratuur, kunst en film.”

K

K-9 rollenspel zie animal play of puppy play

Kajir Een Goreaanse term die een groep gemengde mannelijke en vrouwelijke slaven aangeeft die alleen in online omgevingen worden gebruikt.

Kajira Een vrouwelijke slaaf in eigendom, volgens de wereld van Gor, naar de fantasie romans van John Norman Het wordt sinds circa begin 2010, af en toe gebruikt in de niet-Gorean-gemeenschap omdat “het een mooie manier is om ‘slaaf’ te zeggen

Kajirus Een mannelijke slaaf in eigendom van een man, volgens de wereld van Gor, naar de fantasie romans van John Norman. Meervoud: kajiri

Katheter Een speciaal ontworpen buisvormig apparaat, meestal zacht plastic, ingebracht via de urinebuis in de blaas om het af te voeren. Medisch gebruikt wanneer een persoon niet in staat is om zichzelf normaal te ontlasten, zoals bij een verwonding of een operatie, of tijdens een ernstige ziekte of bewusteloosheid. In BDSM, gebruikt bij urethraal spelen. Veiligheidswaarschuwing: de blaas bij gezonde mensen is een steriele omgeving. Het inbrengen van een niet-steriele katheter of het gebruiken van de katheter om vloeistoffen in de blaas te injecteren, kan een ernstige infectie veroorzaken!

Kef Een Goreaanse term voor een brandmerk met het uiterlijk van een gestileerde cursieve kleine letter “k”. In de Gor-romans werd een Kajira normaal gebrandmerkt op de buitenkant  van haar linker dij om haar als slaaf te markeren; het brandmerk van een kajirus wordt verondersteld een eenvoudige gedrukte “k” te zijn.

Kegel-oefening Spiercontracties worden gebruikt om de bekkenbodem te versterken. Bij vrouwen omvatten vermeende voordelen: het verbeteren van de orgstische respons, het vernauwen van de vagina en het verminderen van incontinentie.

Kink Onconventionele seksuele voorkeuren of gedrag

Kinkster Een persoon die zijn rol niet wil definiëren, terwijl hij zich bezighoud met machtswisseling, rollenspel, sadomasochisme, travestie en/of fetisjen.

Kinkvriendelijk Meestal gebruikt in verwijzing naar iemand die een professionele service verleent, zoals een art, counsellor, leerwerker, timmerman etc. Kan zelf D of s zijn of iemand die D/s accepteert als een gezonde leefstijl keuze en bereid is om de kinkster te helpen met hun behoeften, ongeacht de opvattingen van de samenleving (en vertrouwelijkheid te behouden)

Kitten Een persoon die geniet van rollenspel als kitten of kat.

Kleptolagnia Seksuele opwinding door stelen

Klysma Een klysma, ook wel darmspoeling genoemd, is het inbrengen van een vloeistof in de darmen via de anus. Een klysma bestaat uit een slang die in de anus dient te worden ingebracht, met daaraan vast een (knijp)zak en/of een installatie die het inbrengen van de vloeistof controleert.

Klysmaphilia Seksuele opwinding bij het geven of krijgen van klysma’s

Klysma Play / Enema Play Gebruik van een klysma als een BDSM-apparaat in het spel.

Knifeplay Het gebruik van messen in een sessie. Vaak voor psychologisch effect, zonder feitelijk bloed af te nemen, maar soms ook gebruikt om te snijden (blood play)

Knismolagnia Seksuele opwinding van kietelen

Knopen De eenvoudigste manier om touw vast te maken in bondage.

Kolar Term gebruikt voor Collar door online Goreans

Kolpeuryntomanie Seksuele opwinding door gedwongen verwijding van de vagina

Kostuum play  (zie rollenspel) Gebruik van kostuums door een of beide partijen in een scène om de “sfeer” van het rollenspel te verbeteren. Omvat beroepen (politie, dokter, enz.), Historische figuren, superhelden, om maar een paar mogelijkheden te noemen

Kuisheid Een vorm van erotische seksuele ontkenning of ontkenning van het orgasme waarbij een persoon wordt belet toegang te hebben tot, of stimulatie van zijn geslachtsdelen, dat is aan de keuze van zijn/haar partner; soms door middel van een apparaat dat een kuisheidsgordel wordt genoemd (of voor mannen een peniskooi) dat stimulatie voorkomt of pijnlijk maakt.

L

Laars / schoen verering Om respect te tonen voor het schoeisel van de Dominant, vaak door te zoenen, likken of zuigen, of door te poetsen / poetsen. Kan rituele componenten bevatten.

Lactatie Erotische lactatie is wanneer een persoon seksueel opgewonden raakt door borstvoeding of door het zuigen op de borsten van een vrouw. De vrouwelijke borst en tepel worden vaak als belangrijk gezien voor seksuele activiteit. Het is dus niet ongewoon dat orale en fysieke stimulatie van de borsten verandert in lactatie

Lactofilie Opgewonden raken van moedermelk.

Leer (cultuur) Een traditionele stijl van BDSM, waarvan de oorsprong  na de tweede wereldoorlog ligt en voortkwam uit de combinatie van sommige motorbende “bendes” met mannelijke homoseksuele BDSM. Deze traditie wordt gecrediteerd met de oorsprong van het concept van de BDSM “club”, die zich later verspreidde door andere oriëntaties om aanleiding te geven tot de vele honderden clubs die nu bestaan. Vrouwen (“leather dykes”) mochten meedoen rond 1980, meestal als “sister”. Sommige leer-clubs zijn rigide qua structuur en hiërarchie, een lid beweegt zich in de loop van de jaren door verschillende rangen. Dit type systeem wordt vaak “old school” genoemd. Er zijn ook vele andere variaties.

Leer Eén van de meest populaire fetish-materialen; velen raken opgewonden door het uiterlijk en / of het gevoel van leren kleding, laarzen, enz.

Lesbisch Een vrouwelijke homoseksueel

Lichaamsmodificatie Verschillende veranderingen aan het lichaam, meestal permanent. Met inbegrip van tatoeages, piercings, scarification (littekens), branding, permanente ontharing, borstvergroting of -vermindering, enz. Microbranding of “celpopping” wordt als tijdelijk beschouwd; subdermale implantaten kunnen meestal worden verwijderd.

Lichaamsverering Respect tonen voor elk deel van het lichaam van de Dominant, vaak door te zoenen, likken of zuigen. Kan rituele componenten bevatten

Lingam Hindoe / tantrische term voor penis, gebruikt in geschriften zoals de Kama Sutra. Vrouwelijk equivalent: yoni

Liquidophilia Opwinding door eigen geslachtsdelen onder te dompelen in vloeistof.

Little Een persoon die zich identificeert met, of geniet van, een jongere denkwijzen en/of gedrag. Hun relaties kunnen al dan niet een macht uitwisseling bevatten.

Lijfstraf Straf met pijn, vaak meer in het bijzonder straf. Elke activiteit waarbij sprake is van discipline door fysieke middelen.

M

M/s Acroniem voor Meester/slaaf. Ook word wel MS, M&S of M-s gebruikt maar deze zijn minder populair.

Macrofilie Aantrekkingskracht op reuzen, voornamelijk overheersing door gigantische vrouwen of mannen.

Madame Een naam voor een dominante vrouw. In niet-fetisj-zin, de eigenaar / exploitant van een bordeel.

Maieusiophilia Seksuele opwinding bij zwangere vrouwen

Malakka Een dikke cane

Mammagymnofilie Seksuele opwinding van vrouwelijke borsten

Manacle Metalen hoofdsteunen.

Manga Verwijst meestal naar strips in het Engels, een tekenstijl die eind negentiende eeuw in Japan werd ontwikkeld. Populair bij seks / BDSM-artiesten, met allerlei soorten seks, bondage, S & M-acts. Anime is de geanimeerde versie.

Martelingsspel / Torture play 1. Sadistische pijn inductie op verschillende delen van het lichaam, vaak met het doel tijdelijke of permanente sporen of littekens achter te laten 2. Sessies waarin folter scenario’s worden uitgevoerd (voorbeelden: kerker, gevangenis, “spion in gevangenschap”, enz.).

Martinet Kleine flogger.

Masochist Een persoon de er van geniet pijn of vernedering te ontvangen. Dat kan emotioneel, fysiek of mentaal zijn. Kan al dan niet seksueel zijn. (ook pijn slet)

Masochisme is het beleven van (seksueel) genot aan onderwerping of kleinering, waarbij het de “masochist(e)” erom gaat door de partner te worden verleid/gemanipuleerd en door hem/haar gedomineerd, gekweld of vernederd te worden Meer info over masochisme vind je hier

Masters And slaves Together, ook MAsT Een familie van groepen die de M / s-dynamiek ondersteunen. Alle geslacht combinaties bestaan ​​onder de paraplu van MAsT, hoewel individuele groepen ervoor kunnen kiezen om zich te concentreren op een bepaalde oriëntatie combinatie.

Mechanophilia / Mechaphilia Seksuele aantrekkingskracht op auto’s en / of andere grote machines.

Medische sessie  BDSM sessie met medische scenario’s.

Meester Een mannelijke eigenaar van een slaaf

Meester/slaaf of M/s Een consensuele relatie waarin de Meester eigenaar is van de slaaf. Een relaties intense vorm van D/s-relatie. Deze relatie is vrijwel altijd 24/7

Meesteres Een vrouwelijke eigenaar van een slaaf

Meneer Term van respect voor een mannelijke Dominant

Menophilist Seksuele opwinding van vrouwen tijdens hun menstruatie

Mentale bondage (psychologische gebondenheid)  Gedwongen worden om in een positie te blijven door orders van de Dominant.

Mentor Een vertrouwde adviseur of counsellor voor iemand die al basiskennis en -ervaring heeft opgedaan. Een mentor is iemand die over aanzienlijke kennis en ervaring beschikt en meestal, in de ogen van de mentee, een aanzienlijke wijsheid. Men is het er algemeen over eens dat een mentor aan dezelfde kant van de schuine streep moet staan ​​(Dom / Dom of sub / sub). Maar uiteraard kan het ook andersom.De meeste mensen weten ook dat een mentor mensen niet benadert met aanbiedingen om hen te begeleiden. Een mentor traint, leert of speelt niet met de persoon waarvan hij mentor is. Een mentor geeft advies en suggesties en stimuleert en adviseert over het algemeen middelen voor zijn leerling om te gebruiken in een proces van zelflerend leren. Deze titel / rol is onderhevig aan, en wordt veel misbruikt op FetLife, facebook en bijvoorbeeld ook kik, door (meestal) dominante mannen die (meestal) vrouwelijke onderdanigen benaderen met aanbiedingen om hen te begeleiden als een manier om een ​​D / s-relatie, of eenvoudigweg seks, met hen te hebben. Veel van degenen die werken om nieuwe mensen te helpen bij veilige binnenkomst in BDSM waarschuwen nieuwkomers tegen iedereen die aanbiedt hen te begeleiden vanwege de prevalentie van bijbedoelingen onder degenen die zulke aanbiedingen doen. Meer info over Mentor vind je hier

Merinthophilia Seksuele opwinding door vastbinden.

Merkin Een kunstmatige “baard” voor de vrouwelijke geslachtsorganen. Oorsprong, omstreeks 1450: vrouwtjes zouden hun haar scheren om schaamluis te voorkomen, en een merkin herstelde hun “normale” uiterlijk. Gedragen door mannelijke acteurs die vrouwen portretteren in naaktscènes op het podium. Onlangs gebruikt in films waarbij een meer “natuurlijke” look gewenst is in een naaktscène. Er zijn ook decoratieve versies, die kunnen worden gebruikt in clubs waar volledige naaktheid “niet helemaal” is toegestaan.

MetamourDe geliefde van je geliefde. In een V-structuur poly-relatie, zouden de metamours de twee mensen zijn aan de top van de V.

Mevrouw
Term van respect voor een vrouwelijke Dominant

Microbranding (zie cel popping) Het proces van het maken van single-porie verbrandingen

Middle 1. Een persoon die zich identificeert met een jongere denkwijze en/of gedrag, maar zich meer tiener of pre-tiener voelt dan een little. 2. In multi-topscènes, een assistent-top, letterlijk tussen de senior-top en de onderkant (en); of een senior sub; of een “switch” die zich naar de top begeeft en bovenaan de sub staat.

Mindfuck Spelen met iemands concept van de werkelijkheid, om een staat van verwarring en verwardheid te veroorzaken. Een uitgebreidere uitleg over mindfuck vind je hier

Mommy Een persoon die koestert en/of meen moederrol vervult in een relatie

Mond bit Een gag met een cilindrisch mondstuk, meestal gemaakt van zacht rubber of latex. Het simuleren van het hoofdstel van een paard, dergelijke gags worden vaak gebruikt bij pony play

Moxa Een sigaar van bijvoetkruid die wordt gebruikt bij moxeren.

Moxeren De sigaar van bijvoetkruid, de moxa, wordt aangestoken en vervolgens wordt de hitte hiervan over de huid verspreid. De warmte kan lustverhogend zijn maar ook kan deze techniek gebruikt worden als martelmethode.

Mucofilie Opwinding gerelateerd aan slijm (d.w.z. consumerend mucus).

Muizenvallen Gebruikt als een BDSM-apparaat voor tepelmarteling. Een ernstige en pijnlijke goedkope tepelklem.

Mummificatie Immobilisatie van het lichaam door het in te pakken, meestal met meerdere lagen krimpfolie of vershoudfolie. Creëert een gevoel van totale lichamelijke hulpeloosheid. Soms gebruikt als een element van sensorische deprivatie. VEILIGHEIDSKWESTIES: Ademhalings beperkingen, koelen of oververhitting, “freak out” van bondage. Een paar verbandscharen (botte uiteinden) wordt aanbevolen om de bondage snel te verwijderen en het onderwerp mag nooit onbeheerd worden achtergelaten.

Munch Een bijeenkomst van een groep BDSM-ers/kinkers op een ‘vanille’-plek zoals een club of restaurant, meestal om gewoon lekker te praten, niet om te spelen. Munches worden ook vaak gebruikt om potentiële clubleden te introduceren (en evalueren) voordat ze gevoelige informatie geven, zoals de locatie van vergaderingen of speelfeesten, of het geven van informatie van clubleden. Sommige munches hebben de privacy om licht te kunnen spelen. Het is het beste om contact op te nemen met de organisatoren om te weten wat je kunt verwachten.

Mysophilia Opwinding door vuilheid, vervuilde of rottende dingen

N

Narratofilie Opwinding door vieze praat, meestal met obscene woorden.

Nasogastrische buis Gebruikt in gecontroleerde sessies zoals geforceerde voeden.

Nasolingus Seksuele opwinding door neuszuigen

Nasophilia Aantrekkingskracht op neuzen.

Necrofilie  is een seksuele voorkeur, parafilie, voor het bedrijven van seks met een lijk.

Needle play / Naaldspel tijdelijke piercings die gemaakt worden met steriele naalden, meestal alleen voor de duur van een sessie. VEILIGHEIDSKWESTIES: Je moet voorzorgsmaatregelen nemen tegen infectie. Niet voor beginners.

Newbie Iemand die nieuw is binnen de  BDSM. Niet een denigrerende term, maar soms gebruikt in een denigrerende zin, bijvoorbeeld: “domme beginnersfouten”. Het is misschien moeilijk om het verschil te zien tussen een goedbedoelende newbie en een mogelijk gevaarlijke wannabee. Zie rode vlaggen

Neushaak Tweekoppige haak in de neusgaten; gebruikt in bondage. Veroorzaakt zowel ongemak als een mate van vernedering.

Nyotaimori Menselijke sushi schotels

O

Objectivering (vernederingsspel): De onderdanige is ontmenselijkt; behandeld als dierl, slaaf, meubels, speelgoed, etc.

Oculolinctus Plezier hebben van het likken van iemands oogbol.

Odaxelangnia Seksuele opwinding door bijten

Odontophilia Een tandenfetisj

Okselspel Likken, kietelen, knijpen zijn slechts een paar plezierige stimulaties voor de oksel.

“Old school” / “Old Guard” Een elitair geloof in het bestaan van een echte manier om BDSM te benaderen, beweerde vaak gebaseerd te zijn op vroege leer tradities. Zoek maar eens op  ‘Old Gods Die Hard’, door de prominente leer-auteur en spreker Guy Baldwin.

Olfactophilia Opwinding door geuren.

Omgekeerde vernedering (ook anti vernedering) Mooie dingen zeggen en doen op een manier waarbij de sub emotioneel opent, wat vaak tranen en emotionele instorting veroorzaakt. Vergelijkbaar met uitgebreide aftercare maar met de bedoeling om de intensiteit op te bouwen.

Omnisexueel Zich sterk aangetrokken voelen tot of geprikkeld worden door beide geslachten.

Onder Consideration is wanneer de dominante persoon nog steeds overweegt of beslist om de onderdanige partner te accepteren voor een nauwere, meer belangrijke of meer verantwoordelijke (etc.) positie of relatie Zie ook consideration

Onderdanig Een persoon die in alle vrijwilligheid er mee instemt om de volledige controle over te leggen of op te geven in een relatie, sessie of dynamiek.

Onderhandeling (zie harde limieten, zachte limieten, Contracten): Communicatie vóór een scène, of tijdens het vormen van een relatie, waarin de partijen overeenstemming bereiken over de doelen, verwachtingen en grenzen van elkaar. Kan van alles zijn, van een gesprek van dertig seconden tot een formeel, schriftelijk Contract.

Ondervragings spel Mondeling vragen stellen in de vorm van foltering of kruisverhoor.

Onderwerping / Submission  De handeling van onderwerpen aan de wil en het verlangen van een ander, binnen overeengekomen grenzen.

Ontvoerings spel Een sessie waarin de onderdanige gedwongen en onderdrukt wordt en (meestal) naar een andere locatie wordt gebracht om verder te spelen. Zie ook takedown voor veiligheidstips.

Oordopjes Kan worden gebruikt bij sensorische deprivatie dit kan een gehoorbeschermer zijn of gewoon een koptelefoon

Opdringerige sub / Pushy  Een onderdanige die zich aan de Dominant opdringt om aandacht te vragen

Ophidiophilia Seksuele opwinding van slangen

Orale seks  Seks waarbij sprake is van contact tussen de mond en elk ander geslachtsorgaan.

Orgasme controle of onthouding De praktijk waarbij de onderdanige niet toegestaan wordt om seksueel orgasme te bereiken zonder toestemming, of voor een bepaalde tijdsperiode, of soms helemaal, ook al kan die persoon worden toegestaan (of verplicht) om deel te nemen aan seksuele activiteit.

Orogastric Tube Een buis van mond tot maag. Gebruikt in force feeding scenes. Niet voor beginners.

Osphresiolagnia Seksuele opwinding door stinkende geuren

Over-the-knie spanking (OTK) Traditionele, “informele” pak slaag methode.

Owned De staat van een onderdanige of slaaf die de consensuele partner is van een Meester of Eigenaar, meestal in een langdurige relatie. Soms aangeduid als Collared.

Owner Iemand die een ander bezit, meestal een slaaf, pet  of ander eigendom.

P

P- gasm Zie progasm

Paard Een stuk bondage meubilair bestaande uit een plank ondersteund door twee poten aan elk uiteinde, vergelijkbaar met een zaagbok. Een persoon kan gebogen of vastgebonden zijn over het paard en gegeseld of geslagen worden. Variërend in stijl, zijn deze vaak “zelfgemaakt”.

Pack Een Familie structuur, vaak gebruikt door primals of homoseksuele mannen. Zie Familie

Paddle Een plat instrument dat wordt gebruikt voor spankings doeleinden; meestal gemaakt van hout of een ander stijf materiaal

Paniekaanval(“freakout”) Een situatie waarin een onderdanige erg geschrokken is of angstig of bang wordt, wat resulteert in een “bevroren” of onvrijwillige fysieke strijd. Als je schrikt, bijvoorbeeld van een “kietelaanval”, kan er letsel ontstaan; zoals een gebroken neus van een vliegende elleboog. Angst of paniek kan het gevolg zijn van veel dingen: bondage, pijn, ontvoering of verkrachting, edge play, etc. De ‘trigger’ is misschien niet eens bekend voordat het gebeurt. Voorzorgsmaatregelen: Wanneer u een vorm van spelen probeert die de onderdanige nog niet eerder heeft ervaren, introduceer deze dan behoedzaam. In een nieuw type bondage, ontwerp een snelle release-functie; een verbandschaar (sterk, scherp, maar met stompe uiteinden om dichtbij de huid te snijden) zou handig moeten zijn voor touwbinding of mummificatie. Andere soorten spel, zoals nieuwe of sterkere impact play ontvoeringen of verkrachtingen of edge play moeten zonder bondage worden geïntroduceerd.

Pansexual Iemand die zich seksueel aangetrokken voelt tot anderen op basis van factoren die geen betrekking hebben op hun biologische geslacht, genderidentiteit of geslacht uitdrukking.

Parachute Ball Stretcher  Een stuk BDSM gereedschap dat lijkt op een parachute waarvan het gewicht kan worden ogebruikt in sessies met balmarteling.

Parafilie (zie fetish) Een verlangen naar erotisch genot op basis van een object, activiteit of lichaamsdeel dat over het algemeen niet als seksueel wordt beschouwd; bijvoorbeeld knuffels, shampoo, neuzen

Parafilisch Infantilisme Aantrekkingskracht op volwassen baby / luierliefhebber (AB / DL); vergelijkbaar met autonepiophilia.

Parelketting Wanneer de man ejaculeert op de nek, de druppels lijken op parels

Partialisme Aantrekking tot specifieke, niet-geslachtsorganen.

PE acroniem voor power exchange

Pedofiel 1. Een persoon die seksueel wenst om te gaan met, of dominante controle heeft over , een minderjarige, en is meer dan twee of drie jaar ouder dan de minderjarige. 2. Een persoon die heeft gehandeld op basis van dergelijke verlangens, wat overigens strafbaar is.

Pedofilie Acties van een pedofiel of neiging om een pedofiel te zijn (zie hierboven)

Pedovestism Opwinding van het kleden als een kind.

Pegging 1. De praktijk van het gebruik van een strap-on-dildo voor penetratie (over het algemeen toegepast vrouw-naar-man-anaal) 2.  Zittend op een “pin” (zoals een buttplug) maar op zijn plaats gefixeerd) met de bedoeling om de anus uit te rekken om anale seks, fisten, etc. te vergemakkelijken. Zie anale training

Peodeiktophilia Opwinding bij het blootstellen van iemands penis.

Permanente piercing  Piercing van het lichaam om sieraden te plaatsen die bedoeld zijn om op ten minste een semi-permanente basis te worden gedragen.

Pervert Iemand wiens seksuele gedrag als onaanvaardbaar afwijkend wordt beschouwd (tenminste vanuit een perspectief van vanille).

Pet Een persoon die zich al dan niet identificeert met dieren en die wordt behandeld alsof  ze geliefd en in bezit zijn.

Pet play Een onderdanige wordt behandeld als een geliefd en gewaardeerd huisdier; zoals in puppy of pony.

Phallophilia  Fetish voor grote penissen. Iets dat de meeste vrouwen hebben.

Pictophilia Opwinding door pornografie of erotische kunst, met name foto’s.

Pijn Pijn veroorzaakt de vrijlating van endorfines (waarvan wordt gedacht dat deze de sub naar subspace brengen icm de nodige adrenaline)

Pijnbank Meubilair waaraan de onderdanige gebonden is met polsen en enkels, de touwen worden strakker en strekken het lichaam pijnlijk uit.  (Historisch gezien werd dit vaak voortgezet totdat armen en benen uit de verbinding werden getrokken)

Pijndrempel Het punt waarop stimulatie overgaat in pijn

Pijnslet Een masochist, een persoon die ervan geniet een zware mate van pijn te ontvangen; kan wel of niet onderdanig zijn. Ze kunnen seksueel genot krijgen of hunkeren naar de ervaring van “subspace”

Pijnspel BDSM sessie met pijn

Pincet tepelklemmen Een stijl van tepelklem die lijkt op een pincet met een ring aan de buitenkant. Terwijl je de ring in de richting van de knijper uiteinden duwt, wordt de klem strakker of harder.

Pinwiel Een klein gereedschap  bestaande uit een kort handvat waaraan een klein wiel is bevestigd met een aantal scherpe naald achtige uitsteeksels rond de buitenrand ervan. Gebruikt door neurologen om de zenuwfunctie in de huid te testen en door mensen in de BDSM-gemeenschap voor sensatie play Ook wel Wartenberg Pinwiel genoemd.

Piquerisme Opwinding uit de gedachte of daad van penetratie van een andere persoon, meestal door steken of snijden van het lichaam met scherpe voorwerpen.

Pis Play – zie Watersporten, Golden Shower

Play 1. Om deel te nemen aan een BDSM scène of sessie 2. Een type D/s of fetish activiteit. zoals vernedering, age play, toilet play, edge play

Play collar 1. Een collar die alleen wordt gebruikt tijdens sessies of bij BDSM evenementen. Een play collar betekent niet dat de onderdanige of slaaf eigendom is, maar kan betekenen dat hij/zij zich inzet voor de nacht of sessie. 2. Een collar die gebruikt wordt voor een specifiek type sessie, zoals een halsband bij animal play of een aantal bondage collars.

Play party Een bijeenkomst om te genieten van BDSM-spel. Kan bij iemand thuis worden gehouden, of in een club.of commerciële ruimte (vaak dungeon genoemd) die specifiek voor dit doel is bedoeld. Heeft meestal specifieke regels voor de veiligheid en het gedrag van deelnemers (zie Huisregels, Clubregels).

Play Straf oftewel Funishment Straf die voor plezier / spel plaatsvindt, Ook wel bekend als ‘funishment’. Het doel hiervan is niet om het gedrag van het s-type te corrigeren, maar om de straf zelf te ervaren

Plushie Iemand die speelt met knuffel / pluche dieren, kan al dan niet seksueel zijn.

Podophilia Aantrekkingskracht tot voeten

Poly Meestal kort voor polyamorie, soms polyfidelity (zie direct hieronder.) Poly lifestyle heeft speciale voorwaarden voor de niet-standaard relaties, die hier zijn vermeld, zoals paramour, metamour

Polyamorie 1. Het hebben van meerdere relaties met personen die niet in hetzelfde huishouden zijn; ook wel open huwelijk, open relatie. 2. Deelnemen aan woonsituaties met meer dan één persoon; ook wel familie, groep “huwelijk”, meervoudig “huwelijk”, polygamie

Polyfidelity Groep mensen die zich aan elkaar verbonden hebben, geen seksuele of romantische banden hebben buiten de verbintenis groep, soms ook een familie, groepshuwelijk, meervoudig huwelijk of polygamie genoemd.

Polysexueel Seks hebben met meerdere partners zonder enige verplichting. Vaak gedaan in groepsfeesten of orgieën.

Pony Een onderdanige gekleed in een harnas, vaak erg decoratief, meestal met een bijtgag en een buttplug ** met een staart. Vaak zullen ze hun Dominant in een kar trekken

Pony Play Rollenspelscène waarbij de onderdanige de rol van een pony op zich neemt. Kan heel uitgebreid zijn.

Posities Verwijst naar namen of signalen voor lichaamshoudingen die een slaaf moet aannemen als deze wordt gebruikt door een bevoegde Meesteres of Meester. Zoek maar eens op Slaaf-posities en Gorean slave-posities voor meer informatie.

Power exchange / Machtsuitwisseling Elke situatie waarin twee of meer mensen op consensuele en vrijwillige basis instemmen met een relatie waarin een (of meer) mensen autoriteit aannemen en een (of meer) mensen autoriteit verlenen, hetzij voor een vooraf bepaalde tijd, hetzij voor onbepaalde tijd. Relaties op basis van onbeperkte machtsuitwisseling worden vaak relaties met Total Power Exchange (TPE) genoemd. De bepalende factor van machtsuitwisseling is de bewuste, opzettelijke constructie van een machtsdynamiek waarin ten minste één persoon psychologisch toezicht uitoefent op een bepaalde overeengekomen mate over ten minste één andere persoon.

Predicament bondage Een vorm van bondage waarbij het de bedoeling is om de gebonden persoon in een lastige, moeilijke, ongemakkelijke of oncomfortabele situatie te plaatsen, of om een uitdaging uit te stippelen voor de gebonden persoon om te overwinnen.

Primal Een persoon die regels, tradities en protocollen verwerpt en de voorkeur geeft aan zelfbepaling van hun rol, vaak geassocieerd met fundamentele en/of dierlijke instincten, gedragingen en verlangens.

Primal Predator Een primal die graag jaagt en prooi probeert te vangen.

Primal Prey Een primal die graag wordt gejaagd door een predator

Princes Een persoon die een bijzondere behandeling van lof, zorg en aandacht vereist

Pro-Dom / pro-Domme / pro-sub Een professional die domineert of zich overgeeft aan betalende klanten. Kan al dan niet een echte “kinkeer” zijn; en kan seks wel of niet opnemen als onderdeel van de “service”.

Progasma (zie prostaatmelken, prostaatmassage) Een orgasme van alleen massage van de prostaat, zonder penisstimulatie.

Property Iemand die eigendom is van een ander.

Prostaat Massage (zie prostaat melken, progasma) Een prostaatmassage verwijst naar het masseren of stimuleren van de mannelijke prostaatklier. Dit kan zijn voor seksueel genot of om medische redenen. Prostaat Massage kan ook prostaat melken worden genoemd. Er is echter een verschil dat prostaat melken specifiek verwijst naar interne massage van het gebied op de voorste wand van het rectum. Een prostaatmassage daarentegen kan verwijzen naar externe massage van het perineum, die indirect de druk op de prostaat kan uitoefenen.De prostaatklier speelt een essentiële rol bij de ejaculatie van de man, dus stimulatie van de prostaat kan het seksuele genot vergroten. Meestal is de prostaat toegankelijk via de voorste wand van het rectum. Wanneer de prostaat wordt gestimuleerd voor seksuele doeleinden, kan dit worden aangeduid als de mannelijke g-spot. Climax kan vaak alleen bereikt worden door prostaatstimulatie.

Prostaat Melken (zie prostaat massage, progasma)  Prostaat melken is het stimuleren of masseren van de prostaatklier. Deze klier wordt soms de mannelijke G-spot genoemd omdat het melken van de prostaat bij sommige mannen tot ejaculatie kan leiden. Prostaat melken wordt soms door elkaar gebruikt met “prostaat massage”. Het is echter belangrijk op te merken dat prostaat melken specifiek verwijst naar interne massage van het gebied op de voorwand van het rectum. De meer algemene term, prostaat massage, kan ook verwijzen naar externe massage van het perineum die indirect druk op de prostaat kan uitoefenen.

Protector Iemand die optreedt als een “screener” voor een onderdanige, in het algemeen het screenen en evalueren van toekomstige Dominanten op geschiktheid en het aanbevelen dat veilige praktijken worden gevolgd als ze fysiek tot elkaar zouden komen. De details van een Protector / sub-relatie variëren, afhankelijk van de behoeften en wensen van de betrokkenen, en worden onderhandeld, in een proces dat vergelijkbaar is met, maar veel minder complex is dan, de onderhandelingen die plaatsvinden tussen “D-types” en “s -soorten”. (Als iemand “onder bescherming” staat, wordt over het algemeen bericht gestuurd naar de Protector om contact op te nemen met de onderdanige. Als dat niet gebeurt, is dit meestal reden om te weigeren in contact te komen met de persoon die dit doet, vaak afgedwongen door dergelijke mensen te blokkeren.)

Protocol / Regels Een geformaliseerde set regels die de interactie tussen dominanten en onderdanen beheersen. Dit kan op elk niveau zijn. (1) In een individuele relatie dicteert een Dominant gewoonlijk bepaalde regels voor bepaalde situaties, zoals aanspreekvormen in woord of geschrift, wanneer knielen, waarvoor toestemming moet worden gevraagd en hoe men zich online moet gedragen, in het openbaar of met vrienden in de levensstijl , als slechts een paar voorbeelden. Er kunnen verschillende protocol niveaus zijn; bijvoorbeeld, wanneer de Collar wordt gedragen, mag van de onderdanige worden verwacht dat hij zich meer ritualistisch gedraagt ​​(soms aangeduid als “hoog protocol”). De regels kunnen meer ontspannen zijn, of “low protocol”, wanneer het paar in de ongedwongen, dagelijkse modus communiceert. (2) Een BDSM-groep of club kan een protocol voor interactie tussen haar leden opstellen; bijvoorbeeld, hoe een onderdanige een andere Dominant adresseert, hoe een Dom kan communiceren met een niet-gehechte sub, enz. (3) Verschillende sectoren van de BDSM-gemeenschap, bijvoorbeeld de leercommunity of George’s, kunnen zeer gedetailleerde en expliciete regels voor “hoog protocol” hebben voor interactie tussen haar leden.

Psycholagnie Een seksuele term die verwijst naar het vermogen om een ​​orgasme te bereiken zonder enige fysieke stimulatie van de genitaliën, meestal alleen bereikt door mentale stimulatie of fantasie. Wordt ook wel een “psychisch orgasme” genoemd.

Psychologische bondage (ook mentale bondage) Gedwongen worden om in een positie te blijven door orders van de Dominant.

Psychorofilie Opwinding door contact met extreem koude voorwerpen en / of het bevriezen van anderen.

Pudenda (meervoud; pudendum enkelvoud): de uitwendige geslachtsorganen; meestal de vrouwelijke geslachtsorganen. Opmerking: afgeleid van een latijnse term die “delen van schaamte” betekent, dit woord laat zien hoe de vrouwelijke geslachtsorganen werden beschouwd tijdens het barok tijdperk, toen dit woord in gebruik kwam, en tot de jaren 1950 of zo, toen het nog steeds algemeen gebruikt werd, althans in de medische beroepen.

Pup Een persoon die geniet van rollenspel als een puppy of hond.

Puppy Play Misschien wel de meest populaire van dierlijke RPG’s. Hier bootst de onderdanige eigenlijk een puppy na. Soms kan het evolueren naar een levensstijl waarbij de “puppy” zelfs in een kooi slaapt.

“Push een grens” (zie toestemming, harde grens, zachte grens, rode vlaggen): om voorzichtig de aard van de grens van een onderdanige te onderzoeken, om haar uit te dagen of om haar aan te moedigen iets te doen waar ze terughoudend in is om te doen, maar dat haar Dominant begeert

Pushy / Opdringerige sub Een onderdanige die zich aan de Dominant opdringt om aandacht te vragen

Pussy Torture  Het gebruik van BDSM-apparaten – zoals klemmen – op het gebied van de vrouwelijke geslachtsdelen om pijn te veroorzaken.

Pygmalianisme  Seks met standbeelden of levenloze objecten

Pygophilia Seksueel opgewonden raken door het zien of voelen van de billen van een ander persoon.

Q

Queening (face sitting) Oefening waarbij een partner op of over het gezicht van de ander zit, meestal om mond-genitaal of oraal-anaal contact mogelijk te maken of te dwingen. Er wordt vaak gebruik gemaakt van een kruk / zitting / bank: een lage stoel met een gat of ruimte in het midden, ontworpen om facesitting te vergemakkelijken, queening stoel

Queer Behoort tot LGBT (homoseksueel, lesbisch, biseksueel, transgender, interseksueel of een ander persoon dan die van hetero). Historisch (en momenteel) gebruikt als aanstootgevend jargon voor een homoseksueel persoon. In de moderne tijd zijn sommigen in de LGBT-gemeenschap begonnen met het gebruik van de term als een ​​positieve overkoepelende term.

Quirt Een type zweep met twee of (soms) drie korte stroken bevestigd op een lange, dunne steel

R 

R5V dat wil zeggen: Wanneer je met Respect, Vertrouwen en volledige Vrijwilligheid samen in alle Voorzichtigheid zorg draagt voor de Veiligheid dan pas kan je zeggen dat je met Verantwoordelijkheid bezig bent binnen de BDSM

Rack  Bondage-meubels naar het voorbeeld van het beruchte martelapparaat van de Inquisitie. De onderdanige wordt erop gezet en “uitgerekt” – maar niet op de meest fatale manier.

Rape play Een sessie waarbij de onderdanige wordt gedwongen om seks te hebben (meestal het ontvangen van geslachtsgemeenschap of anale penetratie) Dit alles natuurlijk niet zonder consent.

Raptophilia Opwinding van het plegen van verkrachting, consensuele of niet-consensuele.

Real Life of Real Time – r / l of r / t – in tegenstelling tot virtueel of cyber leven.

Regels / Protocol Een geformaliseerde set regels die de interactie tussen dominanten en onderdanen beheersen. Dit kan op elk niveau zijn. (1) In een individuele relatie dicteert een Dominant gewoonlijk bepaalde regels voor bepaalde situaties, zoals aanspreekvormen in woord of geschrift, wanneer knielen, waarvoor toestemming moet worden gevraagd en hoe men zich online moet gedragen, in het openbaar of met vrienden in de levensstijl , als slechts een paar voorbeelden. Er kunnen verschillende protocol niveaus zijn; bijvoorbeeld, wanneer de Collar wordt gedragen, mag van de onderdanige worden verwacht dat hij zich meer ritualistisch gedraagt (soms aangeduid als “hoog protocol”). De regels kunnen meer ontspannen zijn, of “low protocol”, wanneer het paar in de ongedwongen, dagelijkse modus communiceert. (2) Een BDSM-groep of club kan een protocol voor interactie tussen haar leden opstellen; bijvoorbeeld, hoe een onderdanige een andere Dominant adresseert, hoe een Dom kan communiceren met een niet-gehechte sub, enz. (3) Verschillende sectoren van de BDSM-gemeenschap, bijvoorbeeld de leercommunity of George’s, kunnen zeer gedetailleerde en expliciete regels voor “hoog protocol” hebben voor interactie tussen haar leden.

Resistance play / weerstands play Een activiteit met wederzijds goedvinden waarbij de ene persoon tegen een andere strijdt en wordt onderworpen door “kracht”. Betreft verkrachting; sommige vormen van bondage omvatten ook weerstand.

Rhabdofilie Opwinding door geslagen te worden; opwinding van de straf.

Riem Een gereedschap voor impact spel / straf. Meestal bestaat die uit een of twee lange lederen strips bevestigd aan een handvat.

Ring gag Een soort gag  bestaande uit een metalen ring, vaak omhult met leer, die zodanig in de mond is geplaatst dat de mond open blijft. Een riem bevestigt deze op zijn plaats.

Rigger Een persoon die de kunst van bondage beoefent, meestal met touw.

Rimmen Likken of de tong in de anus van een ander steken.

Risk-Aware Consensual Kink (RACK) (vergelijken met Safe, Sane, Consensual (SSC)): een gedragsnorm voor het gezonde genot van BDSM-deelnemers; vergelijkbaar met SSC, maar deze erkent dat er altijd risico’s zijn in welke activiteit dan ook die moeten worden begrepen en geaccepteerd.

Rollenspel Sessie waarin een of meer deelnemers de rol van een personage op zich nemen (bijvoorbeeld politie, geheim agent, superheld, historische figuur, personage uit boek of film, vampier, wolf, enz.). Het kan ook  kostuum play omvatten.

Roman showers Overgeven over een ander persoon

Rode vlaggen Gedrag in een potentiële BDSM-partner die aangeeft dat de persoon mogelijk kwetsbaar of ongewenst gedrag vertoont.

Rollenspelspellen Fantasierollen innemen in BDSM-scènes. Bijvoorbeeld verpleegkundige of arts / patiënt, etc.

Rood Meest voorkomende stopwoord.

Rope Top Een persoon die rope bondage uitvoert.

Rope Bottom Een persoon doe rope bondage ontvangt.

Rope Bunny Een andere naam voor Rope Bottom, vaak een model die ook gebruikt wordt voor foto’s, demo’s of optredens.

RPG acroniem voor rollenspellen

Rubber Na leer, het meest populaire fetish-materiaal.

S

S&M acroniem voor Sadisme en masochisme. ook wel SM, S/M, SMer genoemd

Sacofricose Het proces van het maken van een gat in de zak om in het openbaar te masturberen.

Sadisme Plezier hebben in het toebrengen van pijn en / of vernedering aan anderen, of het observeren van anderen die gekwetst zijn. Meer info over sadisme vind je hier

Sadist Iemand die ervan geniet om iemand te vernederen of pijn te laten ervaren. Dit kan emotioneel, fysiek of mentaal zijn.

Sadomasochisme Een activiteit of praktijk waarbij pijn en / of vernedering wordt toegebracht of wordt ontvangen. (Zie ook sadist, masochist.) Meer info over sadomasochisme vind je hier

Sadomasochist Een persoon die zich bezighoudt met sadisme en/of masochisme

Safe, Sane en consensueel (SSC) (zie ook RACK) Een gedragsnorm voor het gezonde genot van BDSM-deelnemers; vergelijkbaar met RACK, maar met de nadruk op het mogelijk maken van elke activiteit als “veilig” en “gezond”

Safe Sex condooms gebruiken en alle noodzakelijke gezondheidsvoorzorgsmaatregelen nemen tijdens seks.

Safecall Een vooraf ingestelde afspraak om een ​​vriend te laten weten dat alles in orde is; vooral handig bij situaties waarin de eerste vergadering plaatsvindt

Salirofilie Seksuele opwinding veroorzaakt door de vervuiling / vervuiling van anderen.

Sapioseksueel Iemand die aangetrokken wordt tot de intelligentie van iemand anders en het gebruik daarvan, en dat hun meest aantrekkelijke attribuut vindt, boven en voor hun fysieke kenmerken.

Scat Faeces, uitwerpselen

Scat play Een sessie waarbij ontlasting wordt gebruikt

Scène 1. Een tijdsperiode gewijd aan een BDSM activiteit, ook wel sessie of spelen genoemd. 2. Van of over de BDSM gemeenschap, de scène.

Scent play / Geur spel De onderdanige krijgt opdracht van de Dominant om  gebieden van het lichaam die geuren uitstoten, zoals oksels, anus, vulva en scrotum, of ongewassen kleding te ruiken. . Dit kan zijn voor genot / opwinding, of voor vernederend spel.

Schaamte (zie vernedering) Beschouwd als het emotionele equivalent van slechte pijn. Vernedering voorbij de grenzen van de ontvanger; kan op lange termijn negatieve nawerkingen veroorzaken.

Schandblok Een meubelstuk van bondage dat is gemodelleerd naar het Puriteinse model. Het hoofd en de handen gaan door gaten terwijl de onderdanige staat.

Scheren Het is heel gebruikelijk binnen de BDSM voor onderdanige om hun schaamhaar te scheren.

Schoen / Laars verering Om respect te tonen voor het schoeisel van de Dominant, vaak door te zoenen, likken of zuigen, of door te poetsen / poetsen. Kan rituele componenten bevatten.

Schuren Wrijven van het lichaam tegen een persoon of object om opgewonden te worden.

Sensatie play Een BDSM spel waarbij het de bedoeling is om de zintuigelijke  grenzen van de onderdanige te verleggen, met lichte aanraking, hitte / kou, objecten met verschillende texturen, enz. Vaak in combinatie met sensorische deprivatie

Sensorische deprivatie Gebruik van verschillende objecten zoals blinddoeken, oordopjes, enz. om de onderdanige één of meer zintuigen te ontnemen. De bedoeling kan zijn om andere zintuigen te verbeteren, zoals aanraking (zie sensatie spelen), of om onzekerheid te veroorzaken. Vaak gebruikt als een oefening in het verleggen van grenzen of het bevorderen van meer vertrouwen.

Sensualist Een persoon met een sterke focus op het nastreven van sensuele genoegens en interesses.

Service Handelingen, klusjes of arbeid, seksueel of anderszins, uitgevoerd door een sub ten behoeve van een Dom.

Service Top Een top waarvan de focus ligt op het geven van een botom wat hij / zij wenst.

Servicegericht Een persoon die graag een dienst verleent, die seksueel of niet-seksueel kan zijn, BDSM-gerelateerd of niet. Dit kan verwijzen naar iedereen van Top (zoals in service Top) naar slave; het gemeenschappelijke element is dat de persoon tevredenheid krijgt van het doen van een dienst voor een ander. Zie ook deurmat.

Sessie Een tijdsperiode gewijd aan een BDSM activiteit, ook wel scene of spelen genoemd.

Sexting Het gebruik van een mobiele telefoon om suggestieve of seksuele sms-berichten te verzenden

Shibari Een type bondage afkomstig uit Japan en gekenmerkt door uiterst uitgebreide en ingewikkelde patronen van touw, vaak zowel gebruikt om de onderdanige te beperken en de onderdanige te stimuleren door de borsten en / of geslachtsorganen te binden of samen te drukken. De esthetiek van de bondage wordt beschouwd als een zeer belangrijk element van deze vorm van bondage.

Signal whip Een soort kleine singel tail, meestal 100-120 cm lang, zonder het stijve handvat van een bullwhip. Anders dan een snake whip doordat de cracker (popper) in de riem van de zweep is gevlochten.

Single tail Een klasse zwepen met een enkele zweep, meestal toegepast op bullwhips, signal zweep en de snake zweep. Single tail zwepen vereisen vaardigheden en training om ze goed te kunnen gebruiken en zijn niet makkelijk te beheersen.

Sister  1. Een zeer goede vriendin. 2. Een vrouw die onderdanig is aan dezelfde Dominant.

Sissy Een mannelijke geïdentificeerde persoon die zich er bezighoudt met feminisering en soms vernedering om een andere emotionele of mentale toestand te bereiken.

Sitofilie oftewel voedselerotiek het genieten van erotische handelingen met voedsel en/of drinkwaren. Bij deze vorm van erotiek gaat het om het genot van de het genieten van erotische handelingen met voedsel- en/of drinkwaren. Bij deze vorm van erotiek gaat het om het genot van de prikkeling en sensatie van waren op de huid en -in of met- de mond. Combineren van voedsel met erotiek is meestal een aanloop naar meer seksuele behoeften.

Sjambok Een zware leren zweep uit Zuid Afrika, traditioneel gemaakt van nijlpaard of neushoorn huid, of van de penis van beide soorten. De sjambok kent verschillende toepassingen, waarbij vee drijven het meest voor de hand ligt, de zuid-afrikaanse politie gebruikt het voor oproer beheersing.

Slaaf Een persoon die er in alle vrijwilligheid mee instemt  om de volledige controle te geven aan zijn/haar Meester/Meesteres/Owner. Vaak geven ze veel of al hun rechten op aan grenzen, stopwoorden en onderhandelingen. Typisch een TPE relatie

Slaafposities Voornamelijk gebruikt voor Gorean of hoog protocol, dit zijn geformaliseerde posities, namen en soms signalen die van slaven wordt verwacht dat ze die aannemen wanneer hun Meesters of Meesteressen de naam of het signaal gebruiken. Anders dan de set uit de Gor-romans, zal elk huishouden of elke top een eigen lijst hebben. Ze dienen verschillende gebruiken, van praktisch, vernedering, seksueel, spel, straf of troost. Het kunnen er enkele zijn tot meer dan 3 dozijn.

Slapper Een paddle met twee stukken leer die bij gebruik een luid “knallend”effect geven.

Slavencontract Een ondertekend consensueel contract, waarbij een onderdanige of slaaf een specifieke reeks bevoegdheden over haar overhandigt aan de Dom of Meester gedurende een bepaalde periode. Hoewel juridisch niet afdwingbaar, is het nog steeds een krachtig document tussen dominant en slaaf

Slavenveiling  zie veiling. Een evenement waarbij onderwerpen worden “verkocht” aan de hoogste bieder, meestal voor een beperkte tijd, en met vooraf bepaalde voorwaarden.

Slechte pijn (zie grenzen, goede pijn) Fysieke of psychologische pijn die verder gaat dan wat de ontvanger kan accepteren zonder potentieel langdurig fysiek of emotioneel gevolg. Vaak ontstaat het overschrijden van de grenzen van de onderdanige door het niet herkennen van tekenen van stress. Kan tot drastische gevolgen leiden, waaronder permanente fysieke schade, psychologische bijwerkingen, het beëindigen van de relatie, zelfs het verlaten van de levensstijl.

Sleepsack / slaapzak Bondage-materiaal vergelijkbaar met een slaapzak of body bag. Meestal erg beperkend; heeft vaak bandjes voor extra beperkingen. Let op: kan claustrofobie veroorzaken!

Slet 1. In de reguliere samenleving, een belediging die een vrouw impliceert, is seksueel promiscue 2. In de BDSM-gemeenschap, een vernederingwoord voor opwinding (beide geslachten) 3.Mensen die de moed hebben om hun leven te leiden op het concept dat “seks leuk is en plezier is, is goed voor jou.” En daardoor alle vrijheid heeft om deel te nemen aan seksuele activiteiten in overeenstemming met hun verlangens, met één of meerdere partners.

Smart-ass masohist (SAM), smart ass subbie (SAS) zie bratty, pushy Een onderdanige die slecht gedrag vertoont (zoals sarcasme, terug, praten of ongehoorzaamheid), ofwel omdat zijn/haar Dominant dat leuk vind of om de aandacht te vragen die de onderdanige graag wil.

Snake whip Een soort kleine singel tail, meestal 100-120 cm lang, zonder het stijve handvat van een bullwhip. Anders dan een signal whip doordat de cracker (popper) aan het einde van de zweep is vastgemaakt en deze dus ook verwijderd kan worden.

Snakebite kit (sensatie of marteling spel) De kit wordt geleverd met rubberen zuignappen die in staat zijn om een ​​grote hoeveelheid zuigkracht uit te oefenen. Kan worden gebruikt op gevoelige plaatsen zoals oksels, tepels, geslachtsorganen.

Sneeuwballen De handeling van het kussen van een andere persoon met een mond vol sperma en het overbrengen ervan naar hen.

Snijden Het gebruik van een scherp voorwerp om bloed te verkrijgen.

Sockpuppet (account) 1. Een tweede account of ID op een sociale site die is opgezet om iets te doen waarvan  je niet wilt dat het verbonden is met je “hoofd” ID. * Voorbeeld: een tweede Facebook-account dat is opgezet om de kinky interesses weer te geven waarvan je niet wilt dat je  familie, vrienden of collega’s dat te weten komen over je 2. Een tweede account wordt ook wel opgezet met als doel problemen online te veroorzaken. Denk maar eens aan de internettrollen  bijvoorbeeld

Sound Een gladde staaf, meestal metaal, om in de urineweg te plaatsen; wordt geleverd in een reeks verschillende maten. Medisch gebruikt voor het uitbreiden van de urethra in gevallen van genitale afwijkingen of schade ten gevolge van ziekte of letsel. In BDSM, gebruikt voor urethra play.

Spankee Een persoon die graag gespankt wordt.

Spanker Een persoon die ervan houd anderen te spanken.

Spanking Op de billen slaan met de open hand, of een kort, plat voorwerp zoals een paddle of een haarborstel. Gebruikt als straf en / of in rollenspel-contex in BDSM-scènes.

Spanking Bank  BDSM meubel, een variant op heen zaagkruk, waarop een onderdanige is bevestigd (door manchetten, touw, etc.) voor de Dominant om te slaan en mee te spelen.

Spanko Een persoon met een sterke interesse in spanking en/of gespankt worden

Speculum Medisch hulpmiddel bestemd voor het openen en onderzoeken van het rectum of de vagina; meestal gebruikt in het spel “arts / medische scène”.

Spencer Paddle Type houten peddel met gaten er doorheen geboord.

Spijkeren / Nailing  BDSM-spel waarbij het scrotum of de borsten aan een bord worden genageld

Sploshing is een term die wordt gebruikt om een ​​seksuele fetisj te beschrijven waarbij het lichaam wordt ingesmeerd met natte en rommelige substanties. De meest voorkomende stoffen die tijdens het sploshen worden gebruikt, zijn voedingsmiddelen, waaronder slagroom, chocoladesaus, custard, cake en specerijen, om er maar een paar te noemen. Andere rommelige stoffen, zoals modder, kunnen ook worden gebruikt. Mensen die door sploshing worden opgewekt, worden seksueel opgewonden door iemand rommelig te maken of door het gevoel dat deze stoffen op hun eigen huid worden uitgesmeerd. Sploshing wordt ook wel aangeduid als Wet & Messy oftewel nat en rommelig (WAM) fetisjisme

Spotter Een persoon die tijdens een scène de veiligheid van een onderdaan / onderdanige bewaakt, meestal scènes met complexe bondage, met name suspension scènes.

Spreader Bar / Spreidstang Een lange metalen staaf die de onderdanige benen, dijen of zelfs polsen ver uit elkaar houdt.

Squick Een uitdrukking van ongemak of afkeer als reactie op iets

St. Andreaskruis Een populair type bondage-meubel bestaande uit een kruis in de vorm van een X, voorzien van bevestigingspunten

Stag Een man in een relatie die seksueel plezier ondervindt door toestemming te verlenen (en dit zelfs te stimuleren) aan zijn vrouw (vixen) om seks te hebben met andere mannen. Niet te verwarren met de cuckold relatie waar de man de zwakkere partner is en vernederd wil worden. Stags zijn dominant, maar willen hun partner delen.

Stem spel/ Voice play Spel waarbij de Dominant de toon en het volume van de stem gebruikt, evenals specifieke woorden om specifieke gevoelens bij de onderdanige op te wekken. bijv. fluisterend dicht bij het oor om ze te laten huiveren.

Stigmatofilie Seksuele aantrekkingskracht op mensen met lichaamsaanpassingen of tatoeages

Stopwoord, Stop signaal Een vooraf gedefinieerd woord of non-verbale teken die wordt gebruikt om een ​​BDSM-sessie te stoppen of te vertragen.

Straf Een straf die wordt opgelegd voor een overtreding, een fout, enz. Meestal om gedrag te corrigeren.

Straight Een persoon die seksueel reageert op het andere geslacht. (Zie ook: Heteroseksueel.)

Strapon  Een riem of harnas waaraan een dildo is bevestigd. Hiermee kan de drager een ander neuken in de vagina of de anus.

Strapping orgasme Een orgasme dat wordt bereikt door een persoon die een strap-on gebruikt op iemand anders, oraal, vaginaal of anaal.

Stone/steen Een vrouw (of man) die niet genitaal wenst te worden aangeraakt.

Sub Een persoon die de controle over zichzelf of bepaalde aspecten van hun leven wenst over te geven aan een Dominant-partner. Er zijn zoveel “stijlen” van onderdanigheid als er onderdanigen zijn. Sommige kunnen zichzelf slechts af en toe onderwerpen,; anderen verlangen ernaar om zichzelf altijd te onderwerpen (zoals in de slaaf).

Sub drop (zie aftercare) Een emotionele toestand na intens BDSM-spel. De onderdanige kan een breed scala aan emoties ervaren, van huilend tot aanhankelijk, van boos tot compleet verloren en meer. Dit kan onmiddellijk na het spelen of vele uren tot zelfs dagen  later gebeuren, wat de diagnose bemoeilijkt. Het kan enkele uren of dagen duren. Door middel van aftercare kan je de kans op sub drop verminderen tot zelfs voorkomen. Meer info over subdrop vind je hier

“Sub Frenzy” Een zeer sterke, soms overweldigende, wens om een ​​Dominant-partner te vinden of om zo snel als het maar kan ondergedompeld te worden in BDSM-gerelateerde activiteiten. Soms te zien bij mensen die zich sterk als onderdanig identificeren, met name degenen die ofwel hun onderdanige kant net hebben ontdekt, of al lang niet aan BDSM-gerelateerde activiteiten hebben deelgenomen. Mensen in de greep van ‘sub frenzy’ kunnen onverstandige of onveilige keuzes maken. Meer info over sub frenzy vind je hier

Sublijst  Een lijst met BDSM en fetisj activiteiten die word gebruikt om de ervaring, de bereidheid en de wens van de deelnemers voor verschillende activiteiten door zowel Tops/Dominanten als bottoms/submissives te bepalen. De activiteiten worden doorgaans op schaal beoordeeld (bijvoorbeeld “0”kan betekenen “ik wil dit nooit ervaren” (een harde grens) en “5” kan betekenen “ik wil dit zo vaak mogelijk doen!”). Ook wel checklist of BDSM checklist genoemd. Onze BDSM checklist vind je hier

Submission / Onderwerping  De handeling van onderwerpen aan de wil en het verlangen van een ander, binnen overeengekomen grenzen.

Submissive Een persoon die in alle vrijwilligheid er mee instemt om de volledige controle over te leggen of op te geven in een relatie, sessie of dynamiek.

Subspace (zie nazorg, “zwevend”, sub drop) Een “natuurlijke high” die een bodem kan ervaren tijdens een intense fysieke of emotionele sessie. De sub kan zich afgesloten voelen van de tijd en ruimte en / of zijn lichaam en heeft mogelijk een beperkte mogelijkheid om te communiceren. Het is van cruciaal belang dat de Dominant de verantwoordelijkheid neemt voor de onderdanige en zorgt voor hun welzijn terwijl ze zich in subspace  bevinden. Subspace kan sterk variëren tussen submissives en in elke reactie van een sub op een bepaalde “sessie”. De mate en lengte van “zweven” kan worden gebruikt om te meten hoe sterk hij / zij werd beïnvloed door de “sessie”. Meer informatie over subspace vind je hier

Suspension / ophanging Bondage (meestal touw) waarbij het gewicht van de onderdanige volledig of gedeeltelijk wordt opgehangen. Wordt vaak beschouwd als een kunstvorm en kan uren duren om te construeren.

Suture play / Hechting spel Bij deze vorm van play hechten of naaien ze tijdelijk delen van het lichaam, met name de geslachtsorganen, voor seksuele bevrediging. Vormen van hechting omvatten het naaien van de gesloten schaamlippen en het naaien van de voorhuid van de slappe penis aan het scrotum.

Swinger Iemand in een toegewijde relatie die vrijwillig partners ruilt voor seks.

Switch Een persoon die deelneemt aan relaties, sessies en activiteiten als een Top/Dominant of een bottom/submissive, afhankelijk van hun humeur, partner of de situatie. Sommige Switches genieten ervan hun rol tijdens de sessie te wijzigen.

T

Take Down Een sessie waarbij de onderdanige onder dwang wordt vastgehouden. Dit is vaak het geval bij verkrachtings- en ontvoeringsspel. Het krijgen van “toestemming” om te vechten alsof je leven er van af hangt, kan de ervaring van de onderdanige enorm verbeteren, een verrassingselement kan het nog intenser maken. Veiligheid: Dit kan gevaarlijk zijn, vooral als het om het “verrassingselement” gaat. Het is belangrijk om het scenario van te voren te bespreken, misschien zelfs te repeteren om de kans op letsel te verkleinen. Er moet een stopwoord aanwezig zijn om de andere partij te laten weten of iemand gewond is of het echt niet kan handelen.

Take in Hand (TIH) Een monogame, heteroseksuele relatie die door mannen wordt geleid, en waarbij de vrouw zowel in het dagelijks leven als seksueel tegenover haar partner staat Overeenkomsten vind je in Christelijke huisdiscipline (CDD) en verschillende relaties in “tijdperk” -stijlen (jaren 1950, 60, enz.)

Tawse of slapper Een paddle met twee stukken leer die een luid “ploffend” geluid maken bij gebruik.

Tease & denial (onthouding) Een ander persoon opgewonden maken terwijl de gevoelens van orgasme worden vertraagd of tegengehouden, om hen in een voortdurende staat van opgewondenheid en de bijbehorende innerlijke conflicten te houden waardoor een verhoogde gevoeligheid ontstaat. Zie ook orgasme controle en onthouding.

TENS-unit Een apparaat dat elektrische stroom via  pads op de huid aanbrengt. Veel gebruikt in de medische gemeenschap om pijn te verlichten door de overdracht van pijnimpulsen door de zenuwen te blokkeren. Staat voor “elektrische zenuwstimulatie door transconductantie.”

Tepel Gewichten  Meestal gewichten opgehangen aan beide tepelklemmen of uit tepelpiercings.

Tepellus Vergelijkbaar in functie van de tepelklem, maar gemaakt van een lusvormig koord, zoals een miniatuur lasso.

Tepelklemmen Elk klem of klem achtig apparaat dat is ontworpen om de tepels van de onderdanige te klemmen. Kan een mechanisme bevatten voor het aanpassen of beperken van de hoeveelheid druk die op de tepel wordt uitgeoefend. Gewichten kunnen worden bevestigd om de tepels te strekken. Tepelklemmen bieden vaak een verhoogde stimulatie die pijn en plezier kan veroorzaken. Zie ook Japanse tepelklemmen, alligator tepelklemmen, pincet tepelklemmen. Opmerking: Klemmen bij het aanbrengen zijn over het algemeen niet pijnlijk, gewoon ongemakkelijk. Als het gedurende enkele minuten wordt aangebracht en vervolgens wordt verwijderd, zorgt het bloed dat terug de tepel in stroomt voor een pijnlijk, branderig gevoel.

Tepelmarteling Een pijnspel waarbij technieken en apparaten gebruikt kunnen worden zoals naalden, tepelklemmen, “vuur en ijs”

Tepelringen Sieraden die op kleine oorringen lijken die door doorboorde tepels worden gestoken. Een andere populaire sieraden stijl voor doorboorde tepels is de halter. Er zijn ook niet-permanente tepelringen die vast blijven zitten door de tepel samen te knijpen.

Tepelschild Decoratieve tepeljuwelen omcirkelt of bedekt zelfs de tepel.

Thong Whip  Een zweep gemaakt van strengen van leer of rubber. Als u licht zwaait, zal het niet veel pijn veroorzaken, als het hard wordt gedraaid, kan het aanzienlijke pijn veroorzaken.

Toestemming Bijna alle machtsverwisselings-relaties vereisen dat de onderdanige toestemming vraagt voor bepaalde dingen. Veelvoorkomende voorbeelden: weggaan uit de ruimte waar de Dominant is,, naar de badkamer gaan, eten of drinken, een orgasme krijgen.

Toilet (zie toilet play) Een onderdanige die wil worden gebruikt voor toilet gerelateerde activiteiten

Toilet play Zindelijkheidstraining, toiletbezoek: spel of discipline die te maken heeft met de verwijdering van lichaamsafval door de onderdanige. Zie ook scatplay

Top Een persoon die de controle heeft over de actie tijdens kinky activiteiten.

Topping from the botom (TFTB) Een onderdanige of bodem die de D-type probeert te manipuleren, in een poging aandacht te krijgen of om in zijn / haar eigen behoeften te laten voorzien; bijvoorbeeld opzettelijk zich misdragen om straf te trekken. (Dit wordt over het algemeen beschouwd als extreem negatief gedrag, maar in sommige relaties wordt een zekere mate van “opdringerigheid” of “brutaliteit” verdragen en genoten.)

Topdrop, Domdrop Een plotseling, abrupt gevoel van depressie, ongeluk of vergelijkbare negatieve emotie in een Dominant of Top die kan optreden na een sessie. Sommige Tops ervaren het regelmatig; en anderen kan het gebeuren wanneer de sessie niet liep zoals gepland, of in tegenspraak is met de diepgewortelde overtuigingen van de Top, Door middel van aftercare kan je de kans op sub drop verminderen tot zelfs voorkomen. Meer info over Domdrop vind je hier

TPE oftewel Totale machtsuitwisseling  Een hoog niveau van D/s waarbij ernaar wordt gestreefd zoveel mogelijk in een D/s context te leven. De Dominant heeft volledige en totale macht over het leven van de onderdanige. Sommige TPE-relaties kennen geen contracten, stopwoorden of grenzen. Zie ook 24/7

Training 1.Instructie door een meer ervaren lid van de gemeenschap in verschillende aspecten van BDSM (zie Mentorschap) 2. Onderwijs en discipline van een onderdanige. Kan verwijzen naar het gehele programma dat een Dominant gebruikt om zijn / haar onderdanige te conditioneren; of aan individuele disciplines, zoals pony training, zindelijkheidstraining, etc.

Trans – Man naar vrouw Een persoon die is geboren met mannelijke geslachtsdelen, maar zich identificeert als vrouw.

Trans – Vrouw naar man Een persoon die is geboren met vrouwelijke geslachtsdelen, maar zich identificeert als man

Transgender Een transgender is iemand die zich voelt als iemand van het andere geslacht dan zijn/haar biologische geslacht. Personen die transgender zijn, voelen zich vaak niet thuis in hun eigen geslacht en vinden het daardoor lastig om te moeten voldoen aan bepaalde gedragspatronen Kan al dan niet chemische behandelingen of een operatie ondergaan hebben. Niet noodzakelijk een indicatie van de voorkeur van hun seksuele partner.

Transseksueel Een persoon die sterke verlangens heeft om het tegenovergestelde te worden van zijn/haar geboortegeslacht. Ze kunnen chemische behandelingen of operaties ondergaan om hun uiterlijk te veranderen. Niet noodzakelijk een indicatie van de voorkeur van hun seksuele partner.

Travestiet Een persoon die zich kleedt en / of zich gedraagt ​​op een manier die traditioneel geassocieerd wordt met het andere geslacht. Niet noodzakelijk een indicatie van de voorkeur van hun seksuele partner.

Tribadisme is een vorm van niet-penetrerende seks, of outercourse, die inhoudt dat de geslachtsorganen gewreven worden op het lichaam van een partner voor seksuele stimulatie. In deze positie kunnen partners hun geslachtsdelen samen wrijven, of een partner kan hun geslachtsdelen wrijven over een ander deel van het lichaam van hun partner, zoals het been of de buik. Hoewel tribadisme kan worden gebruikt door heteroseksuele paren, wordt het meestal geassocieerd met lesbische relaties. Tribadisme is populair bij lesbische stellen omdat het meer intimiteit biedt dan orale seks, maar nog steeds veel seksuele stimulatie biedt. Lesbische stellen in deze positie kunnen hun clits samen wrijven om elkaar te stimuleren terwijl ze knuffelen en zoenen. Tribadisme kan worden gebruikt in een aantal verschillende posities, waaronder missionaris, scissoring, cowgirl en doggy style.

Triskelion Het symbool van de BDSM. Maar let op er zijn verschillende soorten triskelion, ze zijn namelijk niet allemaal gerelateerd aan BDSM.

Troll (zie wannabe) Een persoon die online bronnen gebruikt, voornamelijk als bron voor toekomstige partners. Kan doen alsof ze ervaren zijn in BDSM terwijl ze dat niet zijn.

Twoo, twue Een denigrerende term voor degenen die geloven dat er maar één ‘echte’ manier is om dingen te doen, het soort mensen dat zal zeggen dat je geen echte onderdanige bent als je niet meteen voor de voeten valt van een -type, of je bent geen ware Dom als je je sub  niet 24/7 achtervolgt met een zweep.

Torture play / martelingsspel 1. Sadistische pijninductie op verschillende delen van het lichaam, vaak met het doel tijdelijke of permanente sporen of littekens achter te laten 2. Sessies waarin folter scenario’s worden uitgevoerd (voorbeelden: kerker, gevangenis, “spion in gevangenschap”, enz.).

Touw  De meest voorkomende bondage-uitrusting

Toy (zie ook objectivering) Iemand die wordt behandeld en gebruikt, niet als een persoon maar als een speeltje; seks speeltje, speelgoed speeltje, hondenspeeltje, neuk speeltje.

U

Unicorn Een biseksuele alleenstaande vrouw die bereid is om seks te hebben of een seksuele relatie aan te gaan met een koppel voor het perfecte triootje MVV. Hoewel deze persoon meestal vrouwelijk is , kan deze term ook van toepassing zijn op personen van andere geslachten. Omdat dit type persoon meestal moeilijk te vinden is lijken ze op de zeldzame, mythische eenhoorn. Een unicorn vind je meestal terug in een polyamorie of swingers levensstijl.

Uniform play Rollenspel waarin het dragen van uniformen, zoals militaire of medische uniformen, een belangrijk onderdeel is van het rollenspel.

Urethra sounding Een gladde staaf, meestal metaal, om in de urineweg te plaatsen; wordt geleverd in een reeks verschillende maten. Medisch gebruikt voor het uitbreiden van de urethra in gevallen van genitale afwijkingen of schade ten gevolge van ziekte of letsel. In BDSM, gebruikt voor urethra play.

Urethra play Een spel met de urineweg. Vaak wordt sounding of een urinekatheter gebruikt . Let op: de urethra en blaas zijn extreem gevoelig voor beschadiging en infectie. Vrouwen zijn vooral gevoelig voor infecties, omdat de urethra slechts enkele centimeters lang is en besmetting gemakkelijker de blaas kan binnendringen. Na een sessie is het belangrijk zo snel mogelijk te plassen , omdat urine helpt om de verontreinigingen weg te spoelen.

Urolagnia Seksuele opwinding door urine of urineren

V

Vacuüm Bed  Een vacuüm bed is een bondage-apparaat dat bij sommige vormen van BDSM wordt gebruikt. Een persoon wordt geplaatst tussen twee lagen latex dat bij elkaar wordt gehouden door een frame en een vacuümzuiger wordt gebruikt om de lucht tussen de latex vellen te verwijderen en de persoon te immobiliseren. De persoon ademt door een buis, een gat, een gasmasker of heeft zijn hoofd volledig uit het bed.

Vacuüm pompen Met behulp van de zuigkracht van een vacuüm om de grootte van lichaamsdelen te vergroten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan tepels, clitoris etc.

Vampier handschoenen Handschoenen voor sensatie play  met een groot aantal korte spikes of naalden die uitsteken uit de handpalmen en / of vingers.

Vanille 1. Een persoon zonder vastgestelde kinks of fetisjen. 2.Alles wat geen betrekking heeft op kinky activiteiten (bijvoorbeeld: “… mijn vanille werk”). 3. Gedrag dat geen kink activiteit omvat (bijvoorbeeld: een D/s-koppel kan “vanille” -seks hebben)

Veiling Veilingen kunnen om verschillende redenen plaatsvinden: om geld in te zamelen voor een evenement, een nieuw stuk materiaal, reparaties, voordeel voor een goed doel of een behoeftig lid, of-plezier! De meeste mensen denken aan slavenveilingen, maar het kan ook gaan om gedoneerd ‘speelgoed’, dungeon-tijd of de diensten van iemand met speciale vaardigheden; bijvoorbeeld een touw bondage sessie, sensuele massage, maatwerk, gazon service, etc.

Vernedering, vernederings play (zie schaamte, psychologisch spel)Hoewel de twee termen enigszins synoniem zijn, wordt “vernedering” beschouwd als goede pijn in BDSM-kringen, terwijl “schaamte” slechte pijn is. Vernedering kan op verschillende manieren tot stand komen, van zachte plagerij tot objectivering. Net als pijn, is vernedering gewenst door vele onderdanige persoonlijkheden, maar ook als aangenaam of vermakelijk voor veel Dominanten. Het kan ook een hulpmiddel zijn om grenzen te verleggen of zelfs (voorzichtig) te bestraffen. Vernedering kan psychologisch erg intens zijn en moet geleidelijk worden toegepast. Aftercare mag na vernederings spel absoluut niet missen.

Violet wand Een apparaat dat wordt gebruikt voor electric play en dat bestaat uit een handvat, dat een hoogspanningsspoel de zogeheten  ​​”Oudin-spoel” en verschillende uitwisselbare elektroden bevat, meestal gemaakt van glas en gevuld met een gas dat een schitterend paars in de aanwezigheid van een elektrisch veld. Wanneer het wordt gebruikt, veroorzaakt het een ontlading van het statische elektriciteit die behoorlijk intens kan zijn en vergezeld gaat van een indrukwekkend flikkerend licht.

Virtueel leven of Virtuele tijd  v / l of v / t – vaak gebruikt om “online leven” te beschrijven in tegenstelling tot r / l (het echte leven).

Vixen Een vrouw in een relatie die een man zoekt voor terloopse seksuele contacten, met instemming en meestal in aanwezigheid van haar stag partner, zonder enige biseksuele contacten of vernedering van de stag.

Vliegen (zie aftercare, subspace, endorfine rush) Hoe een subspave vaak wordt omschreven door onderdanigen Ook wel zweven genoemd

Vloeistofuitwisseling Elke activiteit waarbij lichaamsvloeistoffen kunnen worden uitgewisseld, inclusief mond-op-mond, mond-tot-genitaal of genitaal-naar-genitaal. Omvat ook elk contact met bloed of met de anus (hoewel de laatste meestal niet “vloeibaar” is). Vloeistofuitwisselingsactiviteiten zijn vaak verboden op speelfeesten, behalve met de eigen partner (s), om gezondheidsredenen. Evenzo wordt vaak gevraagd om “uw eigen speelgoed mee te brengen” (BYOT), dat nooit mag worden gedeeld.

Voet aanbidding Om de voeten van de Dominant ritueel te respecteren, meestal door te zuigen, kussen en / of likken. Kan wassen, pedicures, etc. omvatten

Voice play / Stem spel  Spel waarbij de Dominant de toon en het volume van de stem gebruikt, evenals specifieke woorden om specifieke gevoelens bij de onderdanige op te wekken. bijv. fluisterend dicht bij het oor om ze te laten huiveren.

Voyeur Een persoon die graag naar andere kijkt meestal in een seksuele context, zonder zich er mee bezig te houden.

VoyeurismeGetuige zijn van het seksuele spel van anderen of onschuldige activiteiten zoals uitkleden. Vaak wordt de persoon die kijkt seksueel opgewonden. Kan plaatsvinden zonder medeweten of met toestemming van een of meer van de betrokken partijen.

W

Wannabe Een denigrerende term, vaak toegepast op een Dom, maar soms ook voor een sub. (1) Iemand die beweert deskundig en ervaren te zijn in BDSM, maar dat niet is. (2) Een persoon die de gangbare BDSM-praktijken negeert, met name op het gebied van R5V. (3) Een trol die zich voordoet als een Dom of als sub in de hoop op seksdates. In beide gevallen kan deze persoon gevaarlijk zijn en kan het beste worden vermeden.

Wartenberg pinwheel Een klein gereedschap  bestaande uit een kort handvat waaraan een klein wiel is bevestigd met een aantal scherpe naald achtige uitsteeksels rond de buitenrand ervan. Gebruikt door neurologen om de zenuwfunctie in de huid te testen en door mensen in de BDSM-gemeenschap voor sensatie play

Waterboarding Is een vorm van foltering die bestaat uit het immobiliseren van het slachtoffer op zijn of haar rug met de hoofd naar beneden gebogen en vervolgens water over het gezicht te gieten. Door geforceerde verstikking en inademing van water ervaart de persoon een gevoel dat lijkt op verdrinken. Psychologische edge play

Watersport Elke vorm van spel waarbij het urineren betrokken is, waarbij meestal de ene persoon op de andere urineert voor seksuele bevrediging. Soms aangeduid als een golden shower

Wax Play is een vorm van sensuele interactie waarbij een persoon warme of hete wax op het naakte lichaam van zijn partner druppelt. Het gevoel dat de wax op iemands lichaam teweegbrengt veroorzaakt een adrenalinestoot die de opwinding verhoogt. Hoewel wax play vaak wordt gecombineerd met BDSM-praktijken, wordt het ook gewaardeerd door mensen met een breed scala aan seksuele interesses, buiten de BDSM-gemeenschap

Web Een bondage-apparaat, populair in vele dungeons, gemaakt met touwen die zijn gesponnen als een spinnenweb.

Weerstands play / resistance play Een activiteit met wederzijds goedvinden waarbij de ene persoon tegen een andere strijdt en wordt onderworpen door “kracht”. Betreft verkrachting; sommige vormen van bondage omvatten ook weerstand.

Wet and Messy (WAM) Vaak sploshing genoemd; een vorm van opwinding door voedselgerelateerde stoffen opzettelijk en royaal op de blote huid aan te brengen, voornamelijk op het gezicht, of op de kleding die mensen dragen. Het wordt vaak geassocieerd met cake-sitting.

White Knight / Witte ridder te paard Een Dominant die de wens heeft om “jonkvrouwen” in nood te “redden”; onderdanigen die ernstige emotionele problemen hebben, meestal veroorzaakt door traumatische ervaringen zoals een traumatische jeugd, relatie of verkrachting. Hoewel de motieven van de White Knight zeker prijzenswaardig zijn, zijn dergelijke problemen vaak te ernstig om door een goedbedoelende partner te worden afgehandeld. Goede drijfveren kunnen afhankelijk gedrag zijn (of worden), waardoor de White Knight eerder schade berokkent aan zijn of haar partners in plaats van te helpen.

WIITWD  is een acroniem in de alternatieve seksualiteit gemeenschap voor “Wat het is dat we doen”. En het omvat alle activiteiten die door de “vanille” wereld als kinky wordt gezien. De term is ontwikkeld in de usenet-nieuwsgroepen toen mensen elkaar erop wezen dat de term BDSM slechts op een fractie van de gemeenschap van toepassing is.  
Sommige mensen, zoals degenen die uitsluitend infantilisme of travestie spelen, raken helemaal niet betrokken bij de scènes van bondage, D / s of sadomasochisme en daardoor hebben ze de term BDSM destijds verworpen, maar beschouwen ze zichzelf nog steeds als een deel van de alternatieve gemeenschap. Velen schuwen ook de termen “fetisj” of “kink”.
Dus, in een poging om allesomvattend te zijn, werd de term “WIITWD” ontwikkeld en deze heeft enige populariteit genoten. De term is doelbewust vaag en breed, en velen zijn er om die reden niet tevreden mee. Er is gezegd dat bijna elke seksuele activiteit kan worden opgenomen onder het acroniem.

X

X-kruis Bondage kruis in de vorm van een X. Ook wel bekend als Andreaskruis of St. Andreaskruis

Y

Yoni Hindoe / tantrische term voor de vagina; gebruikt in de Kama Sutra. Mannelijk equivalent: lingam

Z

Zachte grens Een grens die niet noodzakelijk geheel is vastgelegd. Deze grens kan flexibel zijn, kan soms ook licht worden overschreden of kan in de loop van de tijd veranderen tot zelfs verdwijnen wanneer er meer ervaring met het soort spel is.

Zakdoek Code Old guard leather community’s kleurencode van seksuele voorkeur. Door de  kleur en de manier van dragen van de zakdoek liet je zien wat jouw seksuele voorkeur was. Ook wel Hanky Code genoemd.

Zapper Een stok, net zoiets als een vee prikstok maar dan met een lager voltage.. Het lijkt ongeveer evenveel pijn te veroorzaken als die elektrische vliegenmeppers.

Zelfbondage De handeling of praktijk van het vastbinden van zichzelf of anderszins zichzelf in bedwang houden, soms als een onderdeel van masturbatie. Bevat een vaak een mechanisme waarmee de persoon kan worden bevrijd, waaronder een ijsmechanisme of timermechanisme om een sleutel vrij te geven of om de persoon anders vrij te geven. Moet worden beschouwd als edge-play en is  inherent gevaarlijk.

Zelophilia  Seksuele opwinding door jaloersheid

Zipper / Zipline Een arrangement van wasknijpers of veerklemmen die zijn vastgebonden langs een stuk koord of touw, dat op het lichaam kan worden geplaatst en vervolgens één voor één of allemaal tegelijk kan worden weggetrokken. Wil je zelf een zipline maken, klik hier

Zoöfilie Seksuele opwinding ervaren door het bekijken van of omgaan met dieren; het heeft geen betrekking op daadwerkelijk genitaal contact of geslachtsgemeenschap met het dier (bestialiteit).

Zweep  Meestal gemaakt van leer met een medium handvat en lange gevlochten leren snaren.

Zweven (zie aftercare, subspace, endorfine rush) Hoe een subspave vaak wordt omschreven door onderdanigen

©2018 Simone – bdsmenkink.nl

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven